2018 Lauwersland Online - 32e Winsumer Wierdentocht op zaterdag 28 april

32e Winsumer Wierdentocht op zaterdag 28 april

De TFC Winsum organiseert op zaterdag 28 april de 32e Winsumer Wierdentocht. De startlocatie is Marenland Recreatie, de finish op het dorpsplein in Winsum.

De Winsumer Wierdentocht brengt je als liefhebber de provincie Groningen in optima forma. Naast het overwinnen van de vele voor Groningen zo karakteristieke wierden wordt bijvoorbeeld het Nationaal Landschap Middag-Humsterland aangedaan. De route vervolgt door het Reitdiepdal, waar je rijdend langs de oevers van het Reitdiep het eeuwenoude vissersplaatsje Zoutkamp al kunt zien liggen.

Ook het Hogeland wordt niet vergeten en de kilometervreters van de 150 kilometertocht hebben het geluk om door Leermens te rijden. Misschien wel één van de mooiste wierdendorpjes die Groningen rijk is. Kortom: deze klassieker biedt voor elk wat wils en zal de deelnemers na de finish met leuk aandenken en een voldaan gevoel huiswaarts laten gaan.

De start is bij Marenland Recreatie aan de Winsumerdiep 6 in Winsum. Hier kan vanaf 08:00 uur gestart worden voor de 150 en de 100 kilometer. Vanaf 09:00 uur kunnen de liefhebbers voor de 55 kilometer vertrekken. De inschrijving sluit om 10:00 uur.

Bezoek voor meer informatie de website www.winsumerwierdentocht.nl !