Lauwersland Online - 50 plus Jobbeurs voor werkzoekenden in BMWE-gemeenten

50+ Jobbeurs voor werkzoekenden in BMWE-gemeenten

Op maandag 9 januari organiseert Werkplein Ability in Winsum samen met regionale werkgevers een Jobbeurs voor werkzoekenden van 50 jaar en ouder, woonachtig in de gemeenten Bedum, De Marne, Winsum en Eemsmond.

Voor 50-plussers is het vaak lastig om (nieuw) werk te vinden. Op de Jobbeurs krijgen zij de kans om op een laagdrempelige manier met werkgevers in contact te komen, te netwerken en praktische tips te ontvangen.

Speeddaten en workshoppen tijdens de Jobbeurs

De Jobbeurs begint om 14:00 uur en wordt ingeleid door Marc Verschuren, wethouder van de gemeente Winsum. Daarna kunnen de genodigde deelnemers speeddates met werkgeversorganisaties aangaan, kennismaken met de dit-WERKt!-applicatie en meedoen aan andere interessante workshops als Werk aan je winkel!, Bevlogen Netwerken. Zo kunnen zij op een ongedwongen manier met werkgevers in gesprek komen en zich laten tippen over hun eigen persoonlijke mogelijkheden en kansen.

Inzicht in arbeidsmarktpositie

Om werkzoekende 50-plussers zo goed mogelijk te kunnen helpen, is het belangrijk om goed inzicht te krijgen in hun arbeidsmarktpositie. Werkplein Ability, regionale werkgevers en andere samenwerkingspartners helpen hen hierbij. De overheid heeft ook extra geld beschikbaar gesteld om deze groep werkzoekenden te ondersteunen.


Werkplein Ability
Ubbo J. Mansholtplein 2
9951 BX Winsum

Datum: maandag 9 januari 2017
Tijd: 14:00 – 17:00 uur

Bezoek voor meer informatie de website www.werkpleinability.nl !