Lauwersland Online

maandag 23 juli 2018

Alle Hens Aan Dek op vernieuwde Markt tijdens de Admi­ra­li­teits­dagen in Dokkum

Na een zeer geslaagde eerste editie in 2017 staat dit jaar Alle Hens Aan Dek weer op het programma van de Admi­ra­li­teits­dagen. Het festi­valon­der­deel met alter­na­tieve rock­mu­ziek vindt plaats op de volledig vernieuwde Markt. Gert Jan de Beer namens de orga­ni­se­rende acti­vi­tei­ten­com­missie: "Die nieuwe setting leek een uitda­ging van jewelste, maar aan de teken­tafel hebben we een terrein geschetst dat het resul­taat van vorig jaar nog wel eens kan overtreffen!"

De food­trucks, die vorig jaar met hun grote diver­si­teit aan etens­waar bijdroegen aan een smaak­volle muzi­kale avond op de Markt, keren voor een groot deel terug. "De Markt lijkt te zijn gemaakt voor de combi­natie van eten en muziek.", zegt Gert Jan. Vorig jaar was het festi­valon­der­deel Alle Hens Aan Dek, ondanks het slechte weer, een door­slaand succes. Gert Jan: "Er heerste een posi­tieve en ener­gieke sfeer, en we kregen zeer goede recen­sies van onder meer 3voor12 Fries­land, dit ondanks het feit dat ze heel type­rend 'alle plens aan dek' schreven vanwege de hoeveel­heid regenwater."

"Ook voor de editie 2018 hebben we een zeer geva­ri­eerd programma samen­ge­steld.", vervolgt hij. "Er komen bands die hun sporen in het club-, poppo­dium en festi­val­cir­cuit al dik verdiend hebben. Door de samen­wer­king met Jaap van der Velde, die vele contacten in de muziek­we­reld heeft, halen we wederom kwali­ta­tief hoog­waar­dige bands uit het alter­na­tieve circuit naar Dokkum." Alle Hens Aan Dek vindt plaats op vrij­dag­avond 7 september vanaf 17:45 uur.

De program­me­ring voor Alle Hens Aan Dek 2018:

Sweet God Animals (foto): Met Dokkum als thuis­haven weet je al hoe laat het is. Een band met lokale helden die lekker dans­bare dreampop met new wave-invloeden maakt. Heeft al menig publiek uitzinnig aan het dansen gekregen! Onlangs was deze jonge band nog head­liner op het 'Freeze Festival'.

Kieff: deze groep jonge jongens uit Leiden maken licht psyche­de­li­sche noisepop. De vaak vrolijke bas- en gitaar­deun­tjes worden perfect afge­wis­seld met hardere nummers.

Venus Tropi­caux: deze post-punk­band uit Rotterdam heeft Marrit Meinema uit Dokkum in de gele­deren. Het is een zeer ener­gieke band die ook inter­na­ti­o­naal zijn sporen al verdiend heeft. Ze spelen typi­sche jaren ‘80 punk, gegoten in een eigen­tijds jasje.

Charlie and the Lesbians: punk uit Brabant. Deze band maakt de reis naar Fries­land om te laten zien wat een ener­giek optreden is. Niet voor tere zielen, en hopen dat het podium stevig opge­bouwd is!

Korfbal: nee, dit is niet de sport waar je nog gemengd mag douchen. Dit is een band bestaande uit vier heren waar­onder Jaap van der Velde en Leon Harms uit Dokkum. Wat begon als een project puur voor de lol is uitge­groeid tot een band die iedereen wil boeken. Van Noor­der­slag tot Welcome to the Village. Op Alle Hens Aan Dek geven zij hun voor­lopig laatste optreden. Komt dat zien en beleven!

Pip Blom: deze Amster­damse band is benoemd naar haar front­vrouw en barst van het talent. Zo speelden ze onder andere Into the Great Wide Open al plat en schopten ze het tot de 25 beste optre­dens van het Best Kept Secret Festival. Een must see!

The Cool Quest: we sluiten gepast af met The Cool Quest uit Zwolle inclu­sief enkele Friese wortels. Denk je aan een festi­val­band die in heel Europa optreedt, dan komt deze naam als een van de eerste naar boven borrelen! Dans­bare hiphop, en deze band staat garant voor een feestje. Funk it out loud!

Gert Jan heeft nog een goede festi­valtip: "Voor iedereen die geen Lowlands­kaartje heeft kunnen bemach­tigen, kom naar Dokkum. En voor iedereen die wel een kaartje heeft, kom ook!"

Foto: Sweet God Animals © Christel de Wolff | Tekst: © Thea van der Schaaf

Lauwersland Online - Ekster Mode en Wonen - Leens© Ekster Mode en Wonen
Lauwersland Online - Knol Leens - Accessoires & Onderdelen - Leens
Lauwersland Online - Adventurepark Waddenfun - Wehe - den Hoorn
Lauwersland Online - Autoservice Pont - Leens
Lauwersland Online - Rijwiel Centrum Penninga - Grijpskerk
't Ailand - Lauwersoog
Groeneveld Kozijnen - Grijpskerk
Da's ja goud - UITagenda van Het Hogeland & omstreken
Lauwersland Online - Autobedrijf Iwema - Noordhorn
Accountantskantoor Van der Til - Oldekerk
Lauwersland Online - Drukkerij Hekkema - Zuidhorn
Lauwersland Online - Kraamzorg Westerkwartier - Zuidhorn
Lauwersland Online - Balk Zalencentrum - Zuidhorn
Lauwersland Online - Bos Men&Women - Zuidhorn
Lauwersland Online - Gert Jan van Ark Juweliers - Zuidhorn
Lauwersland Online - "Advertentieblad Zaken die uw aandacht vragen"
Lauwersland Online - Autocentrum Snip - Doezum© Auto­cen­trum Snip
Lauwersland Online - Vakantiebungalow De Zandgors - Hollum - Ameland
Lauwersland Online - Vakantiebungalow De Veldgors - Ballum
Lauwersland Online - Snip Auto 2000 - Grootegast© Snip Auto 2000
Lauwersland Online - Autobedrijf Harry Kremer - Uithuizen© Lauwers­land Online
Lauwersland Online - Groeneveld Kozijnen - Grijpskerk
Lauwersland Online - De Horizon slapen in hutten - Molenrij
Lauwersland Online - Museum Wierdenland - Ezinge© Museum Wierdenland
Lauwersland Online - Sportvisserij Tender - Lauwersoog© Sport­vis­serij Tender
Lauwersland Online - Tuk Tuk Lauwersoog - Lauwersoog© Lauwers­land Online
Lauwersland Online - Ton Medendorp tuinmachines - Uithuizen© Lauwers­land Online
Lauwersland Online - Autoschadeherstelbedrijf Dijksterhuis - Uithuizen
Lauwersland Online - Het Warfhoeske - Warfhuizen© Siegrid Hekma
Lauwersland Online - Landgoed Verhildersum - Leens© Lauwers­land Online
Lauwersland Online - Ambachtelijke Bakkerij Peters - Leens© Lauwers­land Online
Lauwersland Online - Nou Nòg Mooier! - Warfhuizen
Lauwersland Online - Vakantiebungalow De Duingors - Hollum - Ameland
Lauwersland Online - Vakantiebungalow De Weidegors - Ballum - Ameland