Burgemeester en brandweer gaan op kraambezoek tijdens de brandpreventieweken

maandag 26 november 2018

Burge­meester en brand­weer gaan op kraam­be­zoek tijdens de brandpreventieweken

Op donderdag 29 november gaan burge­meester Rinus Michels van de gemeente Winsum en de brand­weer op kraam­be­zoek bij de familie Nico­losie. Dit doen zij in het kader van de brand­pre­ven­tie­weken en de campagne "Maak van je roze wolk geen rook­wolk". De brand­weer doet tijdens het bezoek een brand­vei­lig­heids­check en plaatst een rook­melder in de woning van de familie Nico­losie. Dochter Giulia, is het eerst geboren kindje in gemeente Winsum tijdens de brandpreventieweken. 

Brand­pre­ven­tie­weken

Elk jaar in oktober zijn de brand­pre­ven­tie­weken en zet de brand­weer een campagne op die gericht is op een speciale doel­groep of actie. Dit jaar ligt de aandacht op jonge ouders.

Het huis extra brand­veilig maken

Als er een kindje op komst is of je bent net bevallen, dan komt er veel op je af. Brand­vei­lig­heid is niet het eerste waar je aan denkt. Toch is de komst van een kindje juist het moment om het huis extra brand­veilig te maken. Jonge gezinnen zijn kwets­baar voor brand. Een kwart van de woning­branden vindt plaats bij gezinnen met jonge kinderen.

"Maak van je roze wolk geen rookwolk"

Ouders kunnen zelf veel doen om de kans op een brand te verkleinen. De brand­weer wil jonge ouders met de campagne "Maak van je roze wolk geen rook­wolk" tips en advies geven bij het voor­komen van brand in huis en hun wijzen op de risico’s op brand.

Afbeel­ding en tekst: © Brand­weer Groningen