LAUWERSLAND ONLINE - Kinderweekend: Speuren naar sporen op Landgoed Verhildersum in Leens

Kinder­weekend: Speuren naar sporen op Land­goed Verhil­dersum in Leens

Op 14 en 15 juli orga­ni­seert Land­goed Verhil­dersum in Leens een Kinder­weekend. Tijdens deze dagen kunnen kinderen en hun (groot-)ouders naar harten­lust strunen over het land­goed en van alles ontdekken op het gebied van natuur en geschie­denis. Samen speuren naar sporen in de natuur en uit het verleden en zo spelen­der­wijs het Groninger plat­te­land ontdekken. 

Met een Struun­kaart en een struuntas ga je op stap om de natuur op het land­goed te verkennen. Met een tablet kun je samen met Cam en Vinnie het Verhil­dersum Mysterie proberen op te lossen. Ontdek hoe vroeger thee werd gezet en gedronken en ga daarna in het thee­huisje in de borg­tuin cupcakes versieren bij de "thee­tantes". En natuur­lijk mag je ze daarna met een glaasje thee of ranja oppeu­zelen als een echte jonker of jonkvrouwe.

Over de vleer­muizen kun je veel te weten komen want er draait een film over onze vleer­muizen in de Muse­um­boer­derij. In de Muse­um­boer­derij kun je ook verkleed als Ot en Sien een selfie maken. Wil je nog meer doen? Vraag dan een borg­speur­tocht en ga de borg verkennen of ga met de foto­speur­tocht ontdekken hoe veel­zijdig het land­goed is. Speel de spel­le­tjes uit opa en oma’s jeugd en beleef hoe de familie in de borg woonde, wat de boer alle­maal deed en hoe het arbei­ders­gezin leefde in de 19e eeuw. Ontdek de verschillen tussen de eetta­fels van de borg­be­wo­ners, het arbei­ders­gezin en het boeren­gezin. Kom je ook?


Land­goed Verhildersum
Wierde 40
9965 TB Leens
tele­foon: 0595 - 571 430

Datum: zaterdag 14 en zondag 15 juli 2018
Tijd: 10:30 - 17:00 uur

Bezoek de website www.verhildersum.nl en volg het land­goed ook op Facebook en Twitter !


Over Land­goed Verhildersum

Op het Hoge­land, in het Noord­westen van de provincie Groningen, vlakbij het Lauwersmeer­ge­bied en de Waddenzee, ligt het dorp Leens. Deze prach­tige plek wordt omringt door oude bomen, einde­loze akkers, kron­ke­lende kanalen, wierden en borgen. Hier, aan de rand van het dorp, ligt Land­goed Verhildersum.

Deze wereld van geschie­denis en cultuur, 32 hectare groot, vertelt het verhaal van het 19e-eeuwse Hoge­land. Laat u verrassen en meenemen in een wande­ling door het verleden, over de aloude land­adel en nieuwe borg­be­wo­ners, de rijke boeren­stand en de arme land­ar­bei­ders. Kortom: van de vele facetten van de geschie­denis, die voor ieder iets moois verborgen houdt. Ontdek, alleen of met vrienden en/of familie, de verhalen en bijzon­der­heden van het verleden en laat ze tot leven komen op Land­goed Verhildersum.

Het land­goed is van april tot en met oktober, van dinsdag tot en met zondag, van 10:30 tot 17:00 uur geopend.