LAUWERSLAND ONLINE - KRAANTJE PAPPIE KOMT NAAR DE ADMIRALITEITSDAGEN

Kraantje Pappie komt naar de Admiraliteitsdagen

Alex van der Zouwen, beter bekend als Kraantje Pappie, de Groningse rapper met fijne Rotter­damse tongval, doet op zaterdag 8 september Dokkum aan. De oorsprong van zijn arties­ten­naam weet niemand zeker. Één verkla­ring is dat het een vroe­gere bijnaam was voor zijn vader die ooit als kraan­ma­chi­nist in de Rotter­damse haven werkte.

In 2007 viel de artiest voor het eerst op door optre­dens in de Groninger hiphop­ge­meen­schap. Zo won hij in dat jaar de hiphop­com­pe­titie Before the Fame Awards. Hij brak in 2012 lande­lijk door met zijn (drie­de­lige) albums "Crane" en latere "Guar­dian Van De Real Shit". Deze deden het prima bij het kriti­sche publiek. Gouden nummers waren "Waar is Kraan?", "Feest­tent", "Pompen" en "De Manier". Kraantje Pappie heeft onder andere samen­ge­werkt met Jan Smit, Dope D.O.D en Dizzey.

Zijn eigen­zin­nige, elek­tro­ni­sche geluid is speci­fiek Kraantje Pappie. De messcherpe flows en soms groffe, met humor door­spekte teksten zijn letter­lijk een gouden combi­natie gebleken. Hij staat bekend om zijn unieke, wat over­dreven manier van rappen met behulp van onder meer dubstep. De rapper/hiphop-artiest veran­dert volgens eigen zeggen elke zaal in een meedei­nende zee van enthou­si­aste fans, energie, zweet en pure extase.

Kraantje Pappie speelde eerder op grote festi­vals zoals Lowlands, Noor­der­slag, Pinkpop en Dutch Valley. Dit jaar zong hij voor het eerst mee in de gele­gen­heids­rap­for­matie "De Matties" tijdens de Vrienden van Amstel Live. Op zijn nieuwste hit "Little Craney" brengt de zanger een ode aan woon­stek Groningen en zijn vrienden.

Bezoek voor meer infor­matie de website www.admiraliteitsdagen.nl en Kraantje Pappie's eigen website www.kraantjepappie.nl !

Foto: Kraantje Pappie | © Bank Bookings