Lauwersland Online - Paaseieren zoeken met de paashaas op Landgoed Verhildersum in Leens

vrijdag 23 maart 2018

Paas­ei­eren zoeken met de paas­haas op Land­goed Verhil­dersum in Leens

Op Tweede Paasdag, maandag 2 april, verstoppen de grote en de kleine paas­haas choco­lade eieren in de tuinen en singels van Land­goed Verhil­dersum in Leens. Alle kinderen tot en met 12 jaar zijn uitge­no­digd om tussen 11:00 en 12:00 uur te komen zoeken naar de eieren.

In de binnen­tuin liggen de eieren voor de jongste kinderen, in de singels zijn de eieren voor de oudere groep verstopt. Wie een gouden of zilveren ei vindt, ontvangt een leuke paas­prijs. Iedereen is welkom en kan komen zoeken zonder aanmelding.

De papa’s, mama’s, opa’s en oma’s kunnen vanaf de bankjes die in de tuinen staan, hope­lijk in het zonnetje, genieten van de zoekende kinderen.

Kinder­weekend op Land­goed Verhildersum

Lukt het niet om te komen zoeken naar de eieren? Maak je geen zorgen! Dit jaar zet Land­goed Verhil­dersum de kinderen vaker in het zonnetje. Zo is het 14 en 15 juli kinder­weekend op Verhil­dersum en zijn er allerlei leuke, leer­zame acti­vi­teiten voor kinderen gepland.

Oktober Kinder­maand

Oktober is tradi­ti­o­neel Kinder­maand. Er worden die maand allerlei leuke doe-dingen geor­ga­ni­seerd voor alle kinderen die een kijkje willen komen nemen op de Borg, het land­goed of in de Museumboerderij.

Speuren over het landgoed

Op het land­goed is altijd wat te beleven voor kinderen. Zo is in de Muse­um­boer­derij een tasje met gereed­schap (schep, meet­lint, loep en verre­kijker) en een Struun­kaart verkrijg­baar, waarmee je samen met en een gezonde dosis nieuws­gie­rig­heid het land­goed kunt ontdekken. Kijk bijvoor­beeld of de toren­valk thuis is, tel iedere appel­boom, graaf wormen op, kortom genoeg leuke acti­vi­teiten om je een middag buiten te vermaken. Of leen een tablet en ontdek samen met Cam en Vinnie het Verhil­dersum Mysterie. Maar een leuke speur­tocht over het land­goed is ook leuk…

Over Land­goed Verhildersum

Op het Hoge­land, in het Noord­westen van de provincie Groningen, vlakbij het Lauwersmeer­ge­bied en de Waddenzee, ligt het dorp Leens. Deze prach­tige plek wordt omringt door oude bomen, einde­loze akkers, kron­ke­lende kanalen, wierden en borgen. Hier, aan de rand van het dorp, ligt Land­goed Verhildersum.

Deze wereld van geschie­denis en cultuur, 32 hectare groot, vertelt het verhaal van het 19e-eeuwse Hoge­land. Laat u verrassen en meenemen in een wande­ling door het verleden, over de aloude land­adel en nieuwe borg­be­wo­ners, de rijke boeren­stand en de arme land­ar­bei­ders. Kortom: van de vele facetten van de geschie­denis, die voor ieder iets moois verborgen houdt. Ontdek, alleen of met vrienden en/of familie, de verhalen en bijzon­der­heden van het verleden en laat ze tot leven komen op Land­goed Verhildersum.

Het land­goed is van april tot en met oktober, van dinsdag tot en met zondag, van 10:30 tot 17:00 uur geopend. Ook geopend op Tweede Paasdag en Tweede Pink­sterdag. Koningsdag 27 april gesloten.

Foto & tekst: © Land­goed Verhildersum

Land­goed Verhildersum

Wierde 40
9965 TB Leens
tele­foon: 0595 - 571 430

Datum: maandag 2 april 2018
Tijd: van 11:00 tot 12:00 uur
Kosten: deel­name is gratis

Bezoek de website www.verhildersum.nl en volg het land­goed ook op Facebook en Twitter !