LAUWERSLAND ONLINE - TEXTIELDAGEN VERHILDERSUM WONEN EN LEVEN MET TEXTIEL

Textiel­dagen Verhil­dersum: Wonen en Leven met Textiel

Tijdens de Textiel­dagen op 12 en 13 mei op Land­goed Verhil­dersum in Leens staat textiel centraal, van woon­tex­tiel tot kleding, maar ook hand­werk­tech­nieken, life­style en styling. Van histo­risch textiel tot de nieuwste mode. Om te zien, te ervaren, te leren, te voelen en te kopen. Een inspi­re­rend weekend waar enthou­si­aste mensen laten zien wat hen bezig­houdt en hoe u deze nieuwe ideeën kunt vorm­geven en inte­greren in uw huis.

Het textiel­weekend op Land­goed Verhil­dersum is al jaren een begrip. Ook dit jaar weer is er een selecte groep stand­hou­ders die een scala aan mate­ri­alen en tech­nieken laat zien, erover verteld, demon­streert en work­shops geeft. Laat u inspi­reren en doe ideeën op, bijvoor­beeld voor uw woning wat betreft wonen, styling en life­style. Loop mee met een rond­lei­ding door de Borg en hoor allerlei wetens­waar­dig­heden over wonen en textiel in de 19e eeuw. Ontdek wat een inte­ri­eur­ont­werper voor u kan doen, ervaar hoe een stoel een gedaan­te­ver­wis­se­ling onder­gaat en leer welke effecten u met schil­der­tech­nieken kunt bereiken. Schuif aan bij een work­shop en leer de eerste begin­selen of juist de fijne kneepjes van een techniek.


LAUWERSLAND ONLINE - TEXTIELDAGEN VERHILDERSUM WONEN EN LEVEN MET TEXTIEL


Bewonder in de Muse­um­boer­derij de prach­tige trouw­ja­ponnen en doop­jurken uit de 19e eeuw uit de textiel­col­lectie van Verhil­dersum. En schuif aan tafel bij de gezinnen van het land­goed. In het Arbei­ders­huisje kunt u zien hoe het arbei­ders­gezin er rond 1900 woonde en werkte, een groot verschil met de luxe van de borgbewoners.

Natuur­lijk wordt ook de inner­lijke mens wordt niet vergeten. Rust even uit in het Muse­um­café met een kop koffie of thee met iets lekkers, een heer­lijk kopje soep of een broodje gezond.


Land­goed Verhildersum
Wierde 40
9965 TB Leens
tele­foon: 0595 - 571 430

Datum: zaterdag 12 en zondag 13 mei 2018
Tijd: 10:30 - 17:00 uur
Kosten: er geldt een toeslag van € 1,50 op de normale entreeprijs

Bezoek de website www.verhildersum.nl en volg het land­goed ook op Facebook en Twitter !


Over Land­goed Verhildersum

Op het Hoge­land, in het Noord­westen van de provincie Groningen, vlakbij het Lauwersmeer­ge­bied en de Waddenzee, ligt het dorp Leens. Deze prach­tige plek wordt omringt door oude bomen, einde­loze akkers, kron­ke­lende kanalen, wierden en borgen. Hier, aan de rand van het dorp, ligt Land­goed Verhildersum.

Deze wereld van geschie­denis en cultuur, 32 hectare groot, vertelt het verhaal van het 19e-eeuwse Hoge­land. Laat u verrassen en meenemen in een wande­ling door het verleden, over de aloude land­adel en nieuwe borg­be­wo­ners, de rijke boeren­stand en de arme land­ar­bei­ders. Kortom: van de vele facetten van de geschie­denis, die voor ieder iets moois verborgen houdt. Ontdek, alleen of met vrienden en/of familie, de verhalen en bijzon­der­heden van het verleden en laat ze tot leven komen op Land­goed Verhildersum.

Het land­goed is van april tot en met oktober, van dinsdag tot en met zondag, van 10:30 tot 17:00 uur geopend.