Lauwersland Online - Waddenfestival op zondag 27 mei in Pieterburen

Wadden­fes­tival op zondag 27 mei in Pieterburen

Op zondag 27 mei orga­ni­seert Het Groninger Land­schap in en rond het bezoe­kers­cen­trum Wadden­kust in Pieter­buren het Wadden­fes­tival. Een gratis toegan­ke­lijk festival voor kinderen met hun ouder(s), opa('s) en oma('s). Een prachtig gezins­uitje met de Wadden­kust in de hoofdrol, een bijzonder natuur­ge­bied waar van alles te zien en te beleven is.

In en rond het bezoe­kers­cen­trum Wadden­kust worden tal van acti­vi­teiten geor­ga­ni­seerd. Zo kan je uilen­braak­ballen uitpluizen, met een schepnet water­beestjes vangen of je kan je je eigen brood bakken. Je kan ook meehelpen met het bouwen van een schit­te­rend zand­kas­teel. Vanuit het bezoe­kers­cen­trum rijden drie huif­karren naar de dijk om naar vogels te kijken. Van het uitzicht maak je je eigen wadden­schil­derij of ga mee op zoek naar krabben en garnalen langs het wad.

De molen De Vier Winden in Pieter­buren is tijdens het Wadden­fes­tival open met leuke acti­vi­teiten. Kom met het hele gezin, want voor iedereen is er wel wat te doen!

Het Groninger Land­schap orga­ni­seert jaar­lijks vier festi­vals om kinderen enthou­siast te maken voor natuur en land­schap. Op de festi­vals staan acti­vi­teiten in het teken van beleven, verrassen, doen en ontdekken. Vorig jaar bezochten 9.000 ouders en kinderen deze festi­vals. Op het Wadden­fes­tival in Pieter­buren verwacht Het Groninger Land­schap duizend bezoekers.


Bezoe­kers­cen­trum Waddenkust
Hoofd­straat 83
9968 AB Pieterburen

Datum: zondag 27 mei 2018
Tijd: 11:00 - 17:00 uur

Kosten: Deel­name is gratis
Parkeer­ge­le­gen­heid: Bij het Zeehon­den­cen­trum, op een paar minuten lopen van het bezoekerscentrum


Over Het Groninger Landschap

Het Groninger Land­schap beschermt, behoudt en beheert een belang­rijk deel van de Groningse natuur, Gronings histo­risch erfgoed en maakt zich sterk om de iden­ti­teit van ons prach­tige land­schap te bewaren.

Groningen heeft vele rijk­dommen. Sommige schatten staan er al eeuwen, zoals de glori­euze Enne­ma­borgh en de voor­name Coen­ders­borch. Andere rijk­dommen ontstaan door natuur­ont­wik­ke­ling zoals in Polder Bree­baart en de Krops­wol­der­bui­ten­polder. Al die rijk­dommen zijn het waard om te behouden en te beschermen.

Bezoek voor meer infor­matie de website www.groningerlandschap.nl !


LAUWERSLAND ONLINE - HET GRONINGER LANDSCHAP


© Het Groninger Landschap