Lauwersland Online - Zondag 27 mei - Eerste Landelijke Wandeldag met ANWB Lenterondjes in Groningen

Zondag 27 mei: Eerste Lande­lijke Wandeldag met ANWB Lenter­ondjes in Groningen

De ANWB en de 12 Provin­ciale Land­schappen orga­ni­seren op zondag 27 mei voor het eerst een Lande­lijke Wandeldag om te genieten van de ontlui­kende natuur van de Provin­ciale Landschappen. 

In totaal zijn er 36 ANWB Lenter­ondjes voor Neder­land ontwik­keld. Vrij­wil­li­gers van de Provin­ciale Land­schappen hebben routes uitgezet en zullen de deel­ne­mers ontvangen. In de provincie Groningen zijn vanuit Museum ’t Rieuw aan de Oudeweg 17a in Nuis drie wandel­routes van circa 5, 10 en 15 kilo­meter uitgezet.

De korte route is aantrek­ke­lijk om te wandelen met kinderen. Een team van vrij­wil­li­gers heeft een natuur­be­le­vingspad uitgezet waarin kinderen op zoek gaan naar dagvlin­ders. Nacht­vlin­ders zoeken ze in een span­nende tent en er wordt gespeurd naar bodem­dier­tjes en naar sporen die mens en dier achter­laten in de natuur. Uitge­rust met een schep­ne­tjes kunnen kinderen ook ontdekken wat er zoal leeft onder water. De langere wandel­routes gaan door het Wester­kwar­tier en zijn meer voor de fana­tieke wandelaars.

De ANWB en de provin­ciale Land­schappen verwachten dat - een beetje afhan­ke­lijk van het weer - lande­lijk zo’n 15.000 deel­ne­mers de wandel­schoenen zullen aantrekken om te struinen langs de parels van de Neder­landse natuur.


Er kan gratis gepar­keerd worden op de parkeer­plaats van Land­goed Coen­ders­borg aan de Oudeweg 15 in Nuis waar mensen terecht kunnen voor een hapje en een drankje en er zijn toiletten aanwezig. ANWB-leden en Bescher­mers van de Land­schappen krijgen op vertoon van hun lidmaat­schaps­kaart een leuke goodiebag!

Kosten: Deel­nemen aan de Lenter­ondjes kost € 5,00 per persoon (kinderen tot en met 17 jaar gratis). Daarvan wordt € 1,00 gedo­neerd aan Het Groninger Land­schap voor onder­houd van de wandelvoorzieningen.

Tot zaterdag 26 mei zijn tickets te koop via ANWB lenter­ondjes. Op deze site staat een volledig over­zicht en infor­matie over de start­plaatsen en routes.