Notice: Undefined index: pt-cv-view-id in D:\www\lauwersland-online.n\www\wp-content\plugins\pt-content-views-pro\includes\replace.php on line 759
Lauwersland Online - De Admiraliteitsdagen zijn begonnen!

donderdag 5 september 2019

De Admi­ra­li­teits­dagen zijn begonnen!

De Admi­ra­li­teits­dagen in Dokkum zijn donder­dag­och­tend van start gegaan met de Chal­lenge of the Admi­raal. Zo’n 400 leer­lingen van basis­scholen uit de hele regio - waar­onder Holwerd, Ferwert, Kollum en Oudwoude - stonden aan de start van een route door en rond Dokkum. Vanmiddag starten ruim 100 volwassen-kind en volwassen koppels.

Het prin­cipe van de Chal­lenge is voor beide star­tende groepen hetzelfde. Een route in en rond de binnen­stad van Dokkum leidt hen langs de nodige chal­lenges; uitda­gingen die zowel het lijf als het hoofd flink aan het werk zetten. De chal­lenges zijn uitgezet met en met dank aan heel veel sport­aan­bie­ders uit de regio. Maar liefst 89 bege­lei­ders zijn de hele dag op de been om de deel­ne­mers en chal­lenges in goede banen te leiden.

De Chal­lenge of the Admi­raal is tot stand gekomen naar aanlei­ding van de wens om meer de verbin­ding te zoeken met de regio, de donderdag als volle­dige dag mee te laten tellen op de Admi­ra­li­teits­dagen én een groot spor­tief element voor jong en oud toe te willen voegen aan het festival.

Food­trucks en het reuzenrad op de Markt draaien de hele dag mee om de eerste festi­valdag compleet te maken. De eerste van vier Admi­ra­li­teits­dagen wordt vanavond afge­sloten op de Markt met een optreden Alice Springs.

Admi­ra­li­teits­dagen 2019

De negende editie van de Admi­ra­li­teits­dagen vinden plaats op 5, 6, 7 en 8 september in Dokkum.

Bezoek voor meer infor­matie de website www.admiraliteitsdagen.nl !

Foto: © Tim Groeneveld
Tekst: © Admiraliteitsdagen
Fout: View 5a5860025k bestaat mogelijk niet