Notice: Undefined index: pt-cv-view-id in D:\www\lauwersland-online.n\www\wp-content\plugins\pt-content-views-pro\includes\replace.php on line 759
Lauwersland Online - Gratis kunsttaxatie in Studio Dok in Dokkum

donderdag 26 september 2019

Gratis kunst­taxatie in Studio Dok in Dokkum

Kunst­han­de­laar, taxa­teur en gale­rie­houder Richard ter Borg komt naar Dokkum voor gratis kunst­taxatie. Samen met Han Steen­bruggen (directeur/ conser­vator) van museum Belvé­dère en Frank van Dijk (vorm­gever Byfrank) gaat Ter Borg in Studio Dok schil­de­rijen en andere kunst­vormen koste­loos taxeren. "Een mooie kans voor mensen die meer willen weten over hun kunst­werk en hoeveel deze waard is.", zegt Ter Borg.

"We zijn verheugd over de komst van Ter Borg naar Dokkum. ”, zegt Bart van der Zant, die de ruimte in Studio Dok beschik­baar stelt voor de taxatie. "Het geeft mensen de gele­gen­heid met een kunst­werk onder de arm naar Dokkum te komen om het gratis te laten taxeren door een profes­si­onal." Wanneer het werk van enige waarde is, dan kan het ook worden geveild via Galerie Ter Borg. Bij Studio Dok in het centrum van Dokkum hoopt Ter Borg nog onbe­kende parels onder ogen te krijgen: "Veel werk hangt misschien al gene­ra­ties lang bij mensen thuis. Het zal je maar gebeuren dat net dat ene schil­derij meer waard is dan je had kunnen vermoeden."

In zijn eigen galerie in Groningen heeft Ter Borg onder andere veelal schil­de­rijen van het expres­si­o­nisme, die gere­la­teerd zijn aan kunst­kring De Ploeg. Deze kunst­werken uit de periode 1945-1990 staan bekend om de bonte gekleurde portretten en land­schappen. Ter Borg is tevens bekend van het tv-programma Kunst­schatten van TV Noord. Daar­naast was hij te zien in het AVRO­TROS-programma Tussen Kunst & Kitsch en is hij jaar­lijks te vinden op de Neder­landse kunst­beurs PAN Amsterdam.

Op de foto van links naar rechts: Richard Ter Borg, Bart van der Zant, Frank van Dijk | © Marit Anker
Tekst: © Thea van der Schaaf

Studio Dok Interieur

Kerk­straat 2-A
9101 LG Dokkum

Datum: zaterdag 6 oktober 2019
Tijd: van 12:00 tot 16:00 uur
Fout: View 5a5860025k bestaat mogelijk niet