Lauwersland Online - Hoogste punt nieuwbouw Kindcentrum Leens bereikt

dinsdag 12 maart 2019

Hoogste punt nieuw­bouw Kind­cen­trum Leens bereikt

Omdat het hoogste punt van de nieuw­bouw van Kind­cen­trum Leens is bereikt, hebben de bouw­vak­kers van aannemer Bouw­groep Dijkstra Draisma onlangs de vlag in top gehesen.

Kind­cen­trum Leens

Het Kind­cen­trum Leens wordt in het verlengde van het huidige gemeen­te­huis in Leens gebouwd. Het biedt onderdak aan twee basis­scholen (OBS Lydinge en CBS De Regen­boog) en de peuter­speel­zaal van Stich­ting Peuter­speel­zaal­werk De Marne.

De bouw van het Kind­cen­trum is medio vorig jaar gestart en zal bij de start van het school­jaar 2019/2020 door de basis­scholen in gebruik worden genomen.

Een pluim voor de bouwvakkers

Wethouder Kristel Rutgers: "We zijn verheugd dat de bouw van dit moderne school­ge­bouw zo voor­spoedig verloopt, waar­voor een grote pluim aan de bouw­vak­kers die in weer en wind deze zoge­naamde ruwbouw­fase hebben afgerond.

De vorm van het gehele complex is een zoge­naamde kop-hals-romp boer­derij waarbij het voor­huis (Kind­cen­trum) via een trans­pa­rante hals verbonden wordt met de schuur (het bestaande gemeen­te­huis). De contouren hiervan worden met de dag duidelijker."

Foto: De bouw­plaats van Kind­cen­trum Leens | © Wester­kwar­tier & Lauwers­land Online
Tekst: © Gemeente Het Hogeland