Lauwersland Online - Museumweekend op Landgoed Verhildersum in Leens

woensdag 10 april 2019

Muse­um­weekend op Land­goed Verhil­dersum in Leens

#OnsEch­te­Goud : wil jij eens in de schijnwerpers?

Kom tijdens het Muse­um­weekend op 13 en 14 april naar Land­goed Verhil­dersum in Leens en maak een selfie met Edzard. Deel je foto met #OnsEch­te­Goud op social media en maak kans op verschil­lende prijzen, zoals een Museumkaart!

Niet alleen Edzard Tjarda van Star­ken­borgh heeft een gouden lijst, maar ook de bezoe­kers. Tijdens de Nati­o­nale Muse­um­week is iedereen van harte welkom om samen met Edzard - of een ander muse­um­pronk­stuk - op de foto te gaan. Twee "pronk­stukken" in een foto. Ontdek samen ons échte goud. Doe je mee?

Ben je niet in de moge­lijk­heid om op 13 of 14 april langs te komen, dan ben je op een later moment natuur­lijk ook van harte welkom!

Over Land­goed Verhildersum

Op het Hoge­land, in het Noord­westen van de provincie Groningen, vlakbij het Lauwersmeer­ge­bied en de Waddenzee, ligt het dorp Leens. Deze prach­tige plek wordt omringt door oude bomen, einde­loze akkers, kron­ke­lende kanalen, wierden en borgen. Hier, aan de rand van het dorp, ligt Land­goed Verhildersum.

Deze wereld van geschie­denis en cultuur, 32 hectare groot, vertelt het verhaal van het 19e-eeuwse Hoge­land. Laat u verrassen en meenemen in een wande­ling door het verleden, over de aloude land­adel en nieuwe borg­be­wo­ners, de rijke boeren­stand en de arme land­ar­bei­ders. Kortom: van de vele facetten van de geschie­denis, die voor ieder iets moois verborgen houdt. Ontdek, alleen of met vrienden en/of familie, de verhalen en bijzon­der­heden van het verleden en laat ze tot leven komen op Land­goed Verhildersum.

Het land­goed is van april tot en met oktober, van dinsdag tot en met zondag, van 10:30 tot 17:00 uur geopend. Ook geopend op Tweede Paasdag en Tweede Pink­sterdag. Koningsdag 27 april gesloten.

Foto & tekst: © Land­goed Verhildersum

Land­goed Verhildersum

Wierde 40
9965 TB Leens
tele­foon: 0595 - 571 430

Datum: zaterdag 13 en zondag 14 april 2019
Tijd: van 10:30 tot 17:00 uur

Bezoek de website www.verhildersum.nl en volg het land­goed ook op Facebook en Twitter !