Lauwersland Online - Nieuwe dienstkleding voor bodes Noardeast-Fryslân en Dantumadiel

maandag 18 maart 2019

Nieuwe dienst­kle­ding voor bodes Noar­deast-Fryslân en Dantumadiel

De bodes van de gemeenten Noar­deast-Fryslân en Dantu­ma­diel lopen er sinds kort prachtig blauw gekleurd bij. Van der Gang heren­kle­ding uit Dokkum leverde de dienst­kle­ding in samen­wer­king met Nelleke Mulder Imago Groep uit Sneek. Sibylla Elde­ring van Van der Gang heren­kle­ding: "We zijn er heel trots op dat we dit voor onze eigen gemeente en voor Dantu­ma­diel mochten doen."

Het blauw is niet te missen wanneer de bodes aan het werk zijn. Sibylla: "Blauw is een vrien­de­lijke kleur en boven­dien een kleur die iemand niet gauw misstaat. Deze Konings­blauwe kleur geeft het blauw een statig en fris tintje."

Op de kleding zijn de logo's en wapens van de verschil­lende gemeentes verwerkt. "Geheel volgens de regels die aan dienst­kle­ding verbonden zijn, maar ton-sur-ton, zodat het er niet te dik bovenop ligt."

Het team van bodes van de gemeentes straalt in de nieuwe kleding eenheid en herken­baar­heid uit. Toch is geen pak in het geheel gelijk. "Voor ieder persoon afzon­der­lijk hebben we de kleding op maat gemaakt, met soms aanpas­singen in de kleinste details. Voor de dames een jurkje voor speciale gele­gen­heden. Afhan­ke­lijk van de gele­gen­heid kunnen de bodes de verschil­lende items het hele jaar door dragen."

"Voor ons als Van der Gang was het een mooi project.", vertelt Sibylla verder. "Opdracht was om func­ti­o­nele werk­kle­ding te leveren, wat er tevens goed uit moest zijn, goed te dragen is en goed van kwali­teit. Dat is goed gelukt."

In samen­wer­king met Nelleke Mulder resul­teerde dat in kledingsets die voor iedere bode bestaat uit verschil­lende items. "We hebben gewerkt met mate­ri­alen die we niet stan­daard in de winkel hebben hangen, maar waar we goede erva­ringen mee hebben in andere grote projecten. Daarom durven we ook garant te staan voor kwaliteit."

Hoewel de kleding nu is gele­verd, zit het er voor Van der Gang nog niet op. "Er volgt nog de nodige nazorg, we blijven zorgen dat alle sets netjes blijven. In die service ligt een groot deel van onze kracht."

Tekst: © Thea van der Schaaf