Notice: Trying to get property 'term_id' of non-object in D:\www\lauwersland-online.n\www\wp-content\themes\enfold\config-templatebuilder\avia-shortcodes\magazine\magazine.php on line 729

Notice: Trying to get property 'term_id' of non-object in D:\www\lauwersland-online.n\www\wp-content\themes\enfold\config-templatebuilder\avia-shortcodes\magazine\magazine.php on line 729
Lauwersland Online - Paaseieren zoeken met de paashaas op Landgoed Verhildersum in Leens

donderdag 11 april 2019

Paas­ei­eren zoeken met de paas­haas op Land­goed Verhil­dersum in Leens

Op Tweede Paasdag, maandag 22 april, verstoppen de grote en de kleine paas­haas choco­lade eieren in de tuinen en singels van Land­goed Verhil­dersum in Leens. Alle kinderen tot en met 12 jaar zijn uitge­no­digd om tussen 11:00 en 12:00 uur te komen zoeken naar de eieren.

In de binnen­tuin liggen de eieren voor de jongste kinderen, in de singels zijn de eieren voor de oudere groep verstopt. Wie een gouden of zilveren ei vindt, ontvangt een lekkere paas­prijs. Iedereen is welkom en kan komen zoeken zonder aanmelding.

De papa’s, mama’s, opa’s en oma’s kunnen vanaf de bankjes die in de tuinen staan, hope­lijk in het zonnetje, genieten van de zoekende kinderen.

Meer kinder­ac­ti­vi­teiten

Lukt het niet om te komen zoeken naar de eieren? Maak je geen zorgen want ook dit seizoen is er voor de kinderen genoeg te doen én te ontdekken op Land­goed Verhildersum.

Ga eens met een tablet op zoek naar het Verhil­dersum Mysterie of maak een speur­tocht door de borg of over het land­goed. En vergeet ook niet een kleur­plaat mee te nemen. In de Muse­um­boer­derij kun je kennis­maken met de kinderen die in de 19e eeuw op het land­goed woonden. Wat deden ze, welke kleren droegen ze, waar speelden ze mee, welke spel­le­tjes deden ze en wat leerden ze op school? allerlei leuke en leer­zame weetjes en acti­vi­teiten voor kinderen. Kun jij ook tollen, stelt­lopen, hoepelen of blokje lopen? Probeer het maar eens. En wat is bikkelen? Voor de kinderen leuk om te ontdekken, voor de ouderen even terug in de tijd…

Over Land­goed Verhildersum

Op het Hoge­land, in het Noord­westen van de provincie Groningen, vlakbij het Lauwersmeer­ge­bied en de Waddenzee, ligt het dorp Leens. Deze prach­tige plek wordt omringt door oude bomen, einde­loze akkers, kron­ke­lende kanalen, wierden en borgen. Hier, aan de rand van het dorp, ligt Land­goed Verhildersum.

Deze wereld van geschie­denis en cultuur, 32 hectare groot, vertelt het verhaal van het 19e-eeuwse Hoge­land. Laat u verrassen en meenemen in een wande­ling door het verleden, over de aloude land­adel en nieuwe borg­be­wo­ners, de rijke boeren­stand en de arme land­ar­bei­ders. Kortom: van de vele facetten van de geschie­denis, die voor ieder iets moois verborgen houdt. Ontdek, alleen of met vrienden en/of familie, de verhalen en bijzon­der­heden van het verleden en laat ze tot leven komen op Land­goed Verhildersum.

Het land­goed is van april tot en met oktober, van dinsdag tot en met zondag, van 10:30 tot 17:00 uur geopend.

Foto & tekst: © Land­goed Verhildersum

Land­goed Verhildersum

Wierde 40
9965 TB Leens
tele­foon: 0595 - 571 430

Datum: maandag 22 april 2019
Tijd: van 11:00 tot 12:00 uur
Kosten: deel­name is gratis

Bezoek de website www.verhildersum.nl en volg het land­goed ook op Facebook en Twitter !