donderdag 11 april 2019

Streek­markt Verhil­dersum - de lekkerste en gezel­ligste markt van het Noorden

Elke derde zaterdag van de maand van 10:00 tot 16:00 uur - het hele jaar door - presen­teren twintig stand­hou­ders hun bijzon­dere kwali­teits­pro­ducten op de Streek­markt Verhil­dersum bij de Muse­um­boer­derij op Land­goed Verhil­dersum in Leens. Van boeren­kaas tot gerookte makreel, van ambach­te­lijk brood tot pure chocola. Alles om een heer­lijke maal­tijd mee te bereiden of gewoon om er lekker van te snoepen. Ook voor een leuk of bijzonder cadeautje kunt u hier terecht.

Het is weer lente, lekker genieten van de zon én van lekkere gerechten. Laat u inspi­reren door de vele ambach­te­lijke lekker­nijen en lokale producten. Ontmoet oude bekenden en probeer nieuwe producten van de standhouders.

Op de Streek­markt Verhil­dersum kunt u terecht voor allerlei ambach­te­lijke heer­lijk­heden. Gemaakt door gedreven en gepas­si­o­neerde onder­ne­mers. De stand­hou­ders vertellen graag over hun producten en laten u proeven van alle heer­lijk­heden. Boven­dien is eten veel lekkerder als het van een bron komt die je kent. Eten met een verhaal. Ontmoet op deze Streek­markt de makers en verko­pers. De Streek­markt Verhil­dersum staat voor lekker, leuk en gezellig. Kom proeven, kijken, ruiken en kopen, kortom: kom beleven!

Ambach­te­lijke biolo­gisch brood, heer­lijke worst en boeren­kaas, eieren van boeren­schar­rel­kippen, honing, mosterd, chutney’s en kruiden, kool­zaad­olie en nog veel meer. Zo vlak voor Pasen wil iedereen wat extra lekkers in huis halen. Ga even langs bij De Jonge Taarten voor taart of andere lekker­nijen. Of neem een potje Trans­syl­va­ni­sche spread mee. Heer­lijk op brood of op een toastje. En wie weet… misschien zijn er zelfs lamme­tjes met hun moeders die je kunt aaien.

Trek deze keer wat meer tijd uit voor uw bezoek aan de Streek­markt Verhil­dersum en bewonder ook de prach­tige expo­sitie Edzard Heer van Leens in het Koets­huis. Het pas verworven en geres­tau­reerde portret van Edzard is na honderden jaren terug op Verhil­dersum. Ontdek het verhaal.

Maar vergeet ook niet een bezoek aan de borg te brengen, bewonder het pas ontvangen Boch-servies en het prachtig inge­legde buffet.

De bijzon­dere tentoon­stel­ling Spelen met… de kinderen van de borg, boer­derij en het hoeske is in de Muse­um­boer­derij, waarin u kennis­maakt met de kinderen die in de negen­tiende eeuw op het land­goed woonden. Wat deden ze, waar speelden ze mee, welke spel­le­tjes deden ze en wat leerden ze op school? Bewonder de negen­tiende-eeuwse kinder­kle­ding en de prach­tige cara­co­jakken uit de textiel­col­lectie van Verhildersum.

En met mooi lente­weer is het een feestje om een wande­ling over het land­goed te maken. In de tuinen beginnen de voor­jaars­bloemen te bloeien, de fruit­bomen beginnen ook voor­zichtig en de vogels zijn aan het nestelen. Nog even en de koeien met hun kalfjes kunnen naar buiten.

Kom genieten van het voor­jaar tijdens de Streek­markt Verhil­dersum op zaterdag 20 april.

Muse­um­boer­derij Verhildersum

Dijk­stil­sterweg 4
9965 TH Leens

Datum: zaterdag 20 april 2019
Tijd: 10:00 tot 16:00 uur
Kosten: de toegang is gratis

Bezoek de website www.verhildersum.nl en volg het land­goed ook op Facebook en Twitter !

Streek­markt Verhil­dersum: voor alles­eters en fijnproevers

Elke derde zaterdag van de maand van 10:00 tot 16:00 uur vindt u op de Streek­markt Verhil­dersum verse, regi­o­nale en seizoens­ge­bonden producten.