Lauwersland Online – Streekmarkt Verhildersum – de lekkerste en gezelligste markt van het Noorden

dinsdag 13 augustus 2019

Streek­markt Verhil­dersum - de lekkerste en gezel­ligste markt van het Noorden

Elke derde zaterdag van de maand van 10:00 tot 16:00 uur - het hele jaar door - presen­teren twintig stand­hou­ders hun bijzon­dere kwali­teits­pro­ducten op de Streek­markt Verhil­dersum op Land­goed Verhil­dersum in Leens. Van boeren­kaas tot gerookte makreel, van ambach­te­lijk brood tot pure chocola. Alles om een heer­lijke maal­tijd mee te bereiden of gewoon om er lekker van te snoepen. Ook voor een leuk of bijzonder cadeautje kunt u hier terecht.

Het is volop zomer, tijd om te genieten van de oogst uit de tuin en van de lande­rijen. Lekker genieten van de zon én van heer­lijke gerechten. De kersen, pruimen, appels, peren en de zomer­groenten worden geoogst.

Ondanks een warme en droge zomer is er - dankzij het harde werk van de produ­centen - toch volop groente en fruit verkrijg­baar. Al deze gezonde en heer­lijke producten zijn prima te verwerken in allerlei gerechten of kunnen worden inge­maakt zodat er in de winter ook nog zomerse heer­lijk­heden op tafel gezet kunnen worden.

Kom proeven en laat u inspi­reren door de vele ambach­te­lijke lekker­nijen en lokale producten. Ontmoet oude bekenden en probeer de producten van de stand­hou­ders. De Streek­markt Verhil­dersum is op zaterdag 17 augustus van 10:00 tot 16:00 uur.

Producten

De ambach­te­lijke heer­lijk­heden op de Streek­markt Verhil­dersum inspi­reren menigeen tot allerlei fanta­sie­volle gerechten. De producten komen voor­na­me­lijk uit de eigen streek. Gemaakt door gedreven en gepas­si­o­neerde onder­ne­mers. Ambach­te­lijk biolo­gisch brood, heer­lijke worst en vlees, geiten­kaas en boeren­kaas, eieren van boeren­schar­rel­kippen, groenten en fruit, biolo­gi­sche wijn, honing, mosterd, jams, chut­neys en kruiden, kool­zaad­olie, allerlei gluten­vrije producten en nog veel meer.

De gedreven stand­hou­ders vertellen graag over hun producten en laten u proeven van alle heer­lijk­heden. Boven­dien is eten veel lekkerder als het van een bron komt die je kent. Eten met een verhaal. Op de Streek­markt Verhil­dersum ontmoet u de makers en verkopers.

Kom proeven, kijken, ruiken en kopen, kortom: kom beleven!

En verder…

Als u toch op Verhil­dersum bent, neem ook een kijkje in de Muse­um­boer­derij bij de expo­sitie "Kom spelen met…" de kinderen die in de negen­tiende eeuw op het land­goed gewoond hebben. Bekijk de film en de presen­tatie over de vleer­muizen in het Koets­huis, waar ook de expo­sitie "Edzard, Heer van Leens" te zien is. In de borg staat een prachtig pas verworven servies te pronk in de eetkamer, samen met onder andere een pas verworven bijzonder buffet uit de acht­tiende eeuw.

Land­goed Verhil­dersum bruist van de acti­vi­teiten en is meer dan een bezoekje waard!

Streek­markt Verhildersum

Wierde 40
9965 TB Leens

Datum: zaterdag 17 augustus 2019
Tijd: 10:00 tot 16:00 uur
Kosten: de toegang is gratis

Bezoek de website www.verhildersum.nl en volg het land­goed ook op Facebook en Twitter !

Streek­markt Verhil­dersum: voor alles­eters en fijnproevers

Elke derde zaterdag van de maand van 10:00 tot 16:00 uur vindt u op de Streek­markt Verhil­dersum verse, regi­o­nale en seizoens­ge­bonden producten.