Lauwersland Online - Streekmarkt Verhildersum - de lekkerste en gezelligste markt van het Noorden

maandag 15 juli 2019

Streek­markt Verhil­dersum - de lekkerste en gezel­ligste markt van het Noorden

Elke derde zaterdag van de maand van 10:00 tot 16:00 uur - het hele jaar door - presen­teren twintig stand­hou­ders hun bijzon­dere kwali­teits­pro­ducten op de Streek­markt Verhil­dersum op Land­goed Verhil­dersum in Leens. Van boeren­kaas tot gerookte makreel, van ambach­te­lijk brood tot pure chocola. Alles om een heer­lijke maal­tijd mee te bereiden of gewoon om er lekker van te snoepen. Ook voor een leuk of bijzonder cadeautje kunt u hier terecht.

De Streek­markt Verhil­dersum wordt deze keer op het voor­ter­rein van de borg Verhil­dersum gehouden en daarom hebben de stand­hou­ders allerlei speciale aanbie­dingen voor u en is er live muziek.

Het is zomer, tijd om te genieten van de tuin en haar opbreng­sten. Lekker genieten van vrije tijd, zon én van lekkere gerechten. Tijd voor zacht fruit, zoals aard­beien, fram­bozen en bessen die nu volop verkrijg­baar zijn. Heer­lijk om zo op te snoepen, maar ook prima te verwerken in allerlei gerechten of om in te maken zodat er in de winter ook nog zomerse heer­lijk­heden op tafel gezet kunnen worden.

Kom proeven en laat u inspi­reren door de vele ambach­te­lijke lekker­nijen en lokale producten. Ontmoet oude bekenden en probeer de producten van de stand­hou­ders. De Streek­markt Verhil­dersum is op zaterdag 20 juli van 10:00 tot 16:00 uur.

Pick­nicken in de tuin van de borg

Omdat dit de eerste keer op een nieuwe plek is, kunt u een pick­nick­mand lenen, zelf producten op de markt kopen en dan heer­lijk pick­nicken in de tuin rond de borg. En met een beetje goed weer is dit een uitge­lezen plek voor een pick­nick. Genieten van allerlei heer­lijk­heden in de prach­tige tuin.

Producten

De stand­hou­ders op de Streek­markt Verhil­dersum zien elke keer weer kans mensen te inspi­reren met hun ambach­te­lijke heer­lijk­heden tot allerlei fanta­sie­volle gerechten. De producten komen voor­na­me­lijk uit de eigen streek. Gemaakt door gedreven en gepas­si­o­neerde onder­ne­mers. Ambach­te­lijk biolo­gisch brood, heer­lijke worst, biolo­gisch lams-, kip-, rund- en varkens­vlees, vis, geiten­kaas en boeren­kaas, groenten en kruiden, ciders en bieren, honing, mosterd, jams en chut­neys, kruiden, kool­zaad­olie, taart, cake en koekjes en nog meer. Als extra deze keer allerlei gluten­vrije producten, Froyo2Go met yoghurtijs en Trienke Woldringh met wol en vachten en Andries Hof met vlees­etende planten. De gedreven stand­hou­ders vertellen graag over hun producten en laten u proeven van alle heer­lijk­heden. Boven­dien is eten veel lekkerder als het van een bron komt die je kent. Eten met een verhaal. Op de Streek­markt Verhil­dersum ontmoet u de makers en verko­pers. Kom proeven, kijken, ruiken en kopen, kortom: kom beleven!

En verder…

Als u toch op Verhil­dersum bent, neem ook een kijkje in de Muse­um­boer­derij bij de expo­sitie "Kom spelen met…" de kinderen die in de negen­tiende eeuw op het land­goed gewoond hebben. Bekijk de film en de presen­tatie over de vleer­muizen in het Koets­huis, waar ook de expo­sitie "Edzard, Heer van Leens" te zien is. In de borg staat een prachtig pas verworven servies te pronk in de eetkamer, samen met onder andere een pas verworven bijzonder buffet uit de acht­tiende eeuw.

Land­goed Verhil­dersum bruist van de acti­vi­teiten en is meer dan een bezoekje waard!

Streek­markt Verhildersum

Wierde 40
9965 TB Leens

Datum: zaterdag 20 juli 2019
Tijd: 10:00 tot 16:00 uur
Kosten: de toegang is gratis

Bezoek de website www.verhildersum.nl en volg het land­goed ook op Facebook en Twitter !

Streek­markt Verhil­dersum: voor alles­eters en fijnproevers

Elke derde zaterdag van de maand van 10:00 tot 16:00 uur vindt u op de Streek­markt Verhil­dersum verse, regi­o­nale en seizoens­ge­bonden producten.