vrijdag 17 mei 2019

Streek­markt Verhil­dersum - de lekkerste en gezel­ligste markt van het Noorden

Elke derde zaterdag van de maand van 10:00 tot 16:00 uur - het hele jaar door - presen­teren twintig stand­hou­ders hun bijzon­dere kwali­teits­pro­ducten op de Streek­markt Verhil­dersum bij de Muse­um­boer­derij op Land­goed Verhil­dersum in Leens. Van boeren­kaas tot gerookte makreel, van ambach­te­lijk brood tot pure chocola. Alles om een heer­lijke maal­tijd mee te bereiden of gewoon om er lekker van te snoepen. Ook voor een leuk of bijzonder cadeautje kunt u hier terecht.

De lente is nu volop begonnen en de zomer is in aantocht. Dus nu lekker genieten van de zon én van lekkere gerechten. De fruit­bomen bloeien en de asperges en aard­beien zijn weer verkrijg­baar. Ieder jaar weer een teken dat de zomer niet lang meer op zich laat wachten. Kom proeven en laat u inspi­reren door de vele ambach­te­lijke lekker­nijen en lokale producten. Ontmoet oude bekenden en probeer de producten van de stand­hou­ders. De Streek­markt Verhil­dersum is op zaterdag 18 mei van 10:00 tot 16:00 uur bij de Muse­um­boer­derij op Land­goed Verhil­dersum in Leens.

Op de Streek­markt Verhil­dersum kunt u altijd terecht voor allerlei ambach­te­lijke heer­lijk­heden, voor­na­me­lijk uit de eigen streek. Gemaakt door gedreven en gepas­si­o­neerde onder­ne­mers. Deze keer is ook Natuur­lijk Puur aanwezig. Natuur­lijk Puur verkoopt biolo­gi­sche dieren­voe­ding en natuur­lijke producten voor dier en bodem. Hun visie: gezond­heid begint bij gezonde voeding, afkom­stig van een gezonde bodem. Een bodem in balans, waarbij geven en nemen met elkaar in even­wicht zijn. Alle aange­boden producten zijn erop gericht het natuur­lijke even­wicht in bodem, plant of dier te herstellen of deze te behouden. Het uitgangs­punt is gebruik te maken van de wijs­heid en de oerkracht uit de natuur.

Maar natuur­lijk is er ook ambach­te­lijke biolo­gisch brood, heer­lijke worst en boeren­kaas, eieren van boeren­schar­rel­kippen, geiten­kaas, groenten en fruit, cider, honing, mosterd, chutney’s en kruiden, kool­zaad­olie en nog veel meer. De gedreven stand­hou­ders vertellen graag over hun producten en laten u proeven van alle heer­lijk­heden. Boven­dien is eten veel lekkerder als het van een bron komt die je kent. Eten met een verhaal. Op de Streek­markt Verhil­dersum ontmoet u de makers en verko­pers. Kom proeven, kijken, ruiken en kopen, kortom: kom beleven!

Als u toch op Verhil­dersum bent, maak dan ook kennis met de kalfjes die sinds kort weer met hun moeders vlakbij de boer­derij lopen. En neem ook een kijkje in de Muse­um­boer­derij bij de expo­sitie "Kom spelen met…" de kinderen die in de negen­tiende eeuw op het land­goed gewoond hebben. Hendrik, Steven en Siemon vertellen u er meer over. Bekijk de film en de presen­tatie over de vleer­muizen in het Koets­huis, waar ook de expo­sitie "Edzard, Heer van Leens" te zien is. In de borg staat een prachtig pas verworven servies te pronk in de eetkamer, samen met onder andere een pas verworven bijzonder buffet uit de acht­tiende eeuw.

Land­goed Verhil­dersum bruist van de acti­vi­teiten en is meer dan een bezoekje waard!

Muse­um­boer­derij Verhildersum

Dijk­stil­sterweg 4
9965 TH Leens

Datum: zaterdag 18 mei 2019
Tijd: 10:00 tot 16:00 uur
Kosten: de toegang is gratis

Bezoek de website www.verhildersum.nl en volg het land­goed ook op Facebook en Twitter !

Streek­markt Verhil­dersum: voor alles­eters en fijnproevers

Elke derde zaterdag van de maand van 10:00 tot 16:00 uur vindt u op de Streek­markt Verhil­dersum verse, regi­o­nale en seizoens­ge­bonden producten.