Notice: Undefined index: pt-cv-view-id in D:\www\lauwersland-online.n\www\wp-content\plugins\pt-content-views-pro\includes\replace.php on line 759
Lauwersland Online - Twee jaar lang extra subsidie voor Domies Toen in Pieterburen

donderdag 26 september 2019

Twee jaar lang extra subsidie voor Domies Toen in Pieterburen

Het college van B&W van Het Hoge­land heeft besloten de subsidie voor Domies Toen in Pieter­buren twee jaar lang te verhogen van jaar­lijks 10.100 euro naar jaar­lijks 24.000 euro. Na die periode wordt de subsidie weer terug gebracht naar het huidige niveau.

De bota­ni­sche tuin in Pieter­buren verkeert in finan­cieel zwaar weer. Een eerder dit jaar gehouden zoek­tocht naar spon­soren leverde onvol­doende op, reden voor het bestuur om zich tot de Gemeente Het Hoge­land te wenden.

Het college van B&W heeft nu dus besloten de helpende hand te reiken. Wethouder Eltjo Dijk­huis: "Domies Toen is een begrip en een waar­de­volle toeris­ti­sche trek­pleister in het dorp en in de gemeente. Als gemeente hechten we daarom zeer aan het voort­be­staan. De extra subsidie biedt het bestuur lucht en ruimte om te kijken hoe een stabiele finan­cie­ring in de toekomst vorm kan krijgen."

In Pieter­buren wordt gewerkt aan een dorps­visie. Daarin krijgt de toekom­stige finan­cie­ring van de bota­ni­sche tuin ook aandacht.

Tekst: © Gemeente Het Hogeland
Fout: View 5a5860025k bestaat mogelijk niet