donderdag 28 februari 2019

Vrouw om het leven gebracht in Leens, man aangehouden

In een woning aan de Van der Munni­k­laan in Leens is in de nacht van woensdag 27 op donderdag 28 februari een vrouw om het leven gekomen.

De 30-jarige manne­lijke bewoner van de woning had zelf een ambu­lance gebeld. Toen het ambu­lan­ce­per­so­neel arri­veerde, troffen zij de 23-jarige bewoon­ster ernstig gewond aan. Zij scha­kelden de politie in omdat het om een gewelds­in­ci­dent bleek te gaan. Hulp­ver­le­ning mocht niet meer baten en de vrouw over­leed ter plaatse.

De manne­lijke bewoner is aange­houden op verden­king van betrok­ken­heid bij haar dood en werd over­ge­bracht naar het poli­tie­bu­reau waar hij later vandaag zal worden verhoord.

"In de gaten dat het mis was"

Boelo Lubbers, de over­buurman, zag hoe de man 's nachts door de politie werd meegenomen.

"Eerst was er alleen een ambu­lance, maar even later kwam er alle­maal politie aan. Toen had ik wel in de gaten dat er wat mis was. De politie liep in en uit, even later werd de over­buurman met de handen op zijn rug naar een poli­tie­wagen gebracht."

"Heel aardige mensen"

Volgens Lubbers gaat het om een gezin met twee jonge kinderen, van buiten­landse komaf. Ze wonen al een aantal jaren in de straat.

"Heel sociale, aardige mensen. Ze zwaaien en groeten altijd, een heel normaal gezin."

"Ik krijg het er koud van"

Wouter Korhorn, een andere buurman, hielp het gezin af en toe met klusjes of de taal. "Dit is wel even schrikken, ik snap er niks van. Ik krijg het er koud van."

Foto's: © Wester­kwar­tier & Lauwers­land Online