Lauwersland Online - College Het Hogeland aan de slag voor NLdoet

SUBTITEL

maandag 9 maart 2020

College Het Hoge­land aan de slag voor NLdoet

HET HOGELAND - Op vrijdag 13 maart om 09:30 uur geeft het college van de gemeente Het Hoge­land het start­sein voor de grootste lande­lijke vrij­wil­li­gers­actie van het Oranje Fonds: NLdoet.

Burge­meester Henk Jan Bolding, de wethou­ders Eltjo Dijk­huis, Kristel Rutgers, Harmannus Blok en Mari­ëtte De Visser en gemeen­te­se­cre­taris Paul van Vilsteren gaan aan de slag bij Cosis - centrum voor dagbe­ste­ding - in Uithuizen en daar de bele­vings­tuin voor de cliënten opknappen en herinrichten.

148 klussen in Het Hogeland

In de gemeente Het Hoge­land zijn dit jaar 148 klussen aange­meld voor NLdoet. Lande­lijk staat de teller op ruim 8500 klussen. Het gaat om verschil­lende opknap-, schoon­maak- en verf­klussen, het aanleggen van beplan­ting, het speel­klaar maken van de speel­tuin en sport­park voor de zomer en het poetsen van rolla­tors. Ruim duizend vrij­wil­li­gers hebben zich aange­meld om hun steentje bij te dragen aan de klussen. De orga­ni­sa­ties kunnen echter zeker nog 800 extra vrij­wil­li­gers gebruiken!

Een brug­klas van Terra Winsum steekt op 13 maart de handen uit de mouwen bij De Hoven en Wink­heem in Winsum. Ze gaan daar voor­jaars­bloeiers buiten zetten en ze gaan de omge­ving van de verzor­gings­huizen opruimen. De leer­lingen en de bewo­ners lunchen gezamenlijk.

In Zuid­wolde gaan vrij­wil­li­gers de laatste hand leggen aan de vernieuwde grote zaal van vere­ni­gings­ge­bouw De Kern aan de Noord­wol­derweg. De speel­tuin in Ooster­nie­land wordt schoon­ge­maakt en de speel­toe­stellen krijgen een lik verf. De toneel­ruimte van het dorps­huis in Vier­huizen wordt door vrij­wil­li­gers geïso­leerd. Zo zijn er nog tal van andere acti­vi­teiten in de gemeente.

Aanmelden kan nog

Vrij­wil­li­gers die op vrijdag 13 maart en/of zaterdag 14 maart willen klussen in de gemeente Het Hoge­land vinden meer infor­matie op www.nldoet.nl. Via die site kunnen vrij­wil­li­gers zich ook aanmelden.

Foto & tekst: © Gemeente Het Hogeland