Verlengd tot en met zaterdag 24 oktober!

dinsdag 18 augustus 2020

Expo­sitie "Im Gesichts­kreis" in de kerk van Zuurdijk

ZUURDIJK - Tot en met woensdag 30 september is in de kerk van Zuur­dijk de expo­sitie "Im Gesichts­kreis" met schil­de­rijen van Heidrun Prost te bezichtigen.

Zuur­dijk gaat inter­na­ti­o­naal met de expo­sitie van Heidrun Prost (1966, Kauf­beuren - Duits­land). Ze leeft en werkt in het Duitse Rhei­der­land en is lid van de BBK Ostfries­land (Bund Bildender Künstler) en "Kunst aan de rand van Neder­land". Ze heeft onder andere geëx­po­seerd in Ostfries­land, Beieren, Belfast en Nederland.

Im Gesichts­kreis

In de tentoon­stel­ling "Im Gesichts­kreis" toont Heidrun olie- en pastel­schil­de­rijen van luchten die ze dag in dag uit gedu­rende enkele maanden lang vast­legde. Ze vertelde dat dit werk ook een beetje haar heimwee naar de bergen verbeeldt. Immers, die wolken zijn net bergen!

Heidrun schil­dert vooral. Ze onder­zoekt het gezicht achter de mens, het wezen van hemel en aarde, van de natuur en van de dingen. Ze wordt geraakt door een bepaalde kleur­toon, door een verhaal, een geschie­denis of door de magie in een foto, een gebeur­tenis of erva­ring. Haar werk is altijd "eine gren­zwan­derung", een tocht op de grens van figuur­lijk werk, fictie en abstractie.

Hoofd­foto: © Heidrun Prost
Subfoto: © Lauwers­land Online
Tekst: © Annette Broekhuizen

Kerk Zuur­dijk

Hoofdweg 43
9966 VB Zuurdijk

Datum: tot en met woensdag 30 september 2020
Tijd: de kerk is altijd geopend

Kosten: de toegang is gratis!