Lauwersland Online - Hoofdact maritiem festival bekend: BLØF op jubileumjaar Admiraliteitsdagen!

vrijdag 24 januari 2020

Hoofdact mari­tiem festival bekend: BLØF op jubi­le­um­jaar Admiraliteitsdagen!

De Zeeuwse band BLØF - bekend van onder andere de hits Liefs uit Londen en Zoute­lande - staat op zaterdag 5 september op het hoofd­po­dium van de Admi­ra­li­teits­dagen in Dokkum.

Het is de eerste band in de line-up van het vier­daagse mari­tieme festival die bekend wordt gemaakt. Het is tege­lijk de grootste band in het bestaan van de Admi­ra­li­teits­dagen die het podium betreedt.

Met de boeking van BLØF gaat een lang gekoes­terde wens van de orga­ni­satie van de Admi­ra­li­teits­dagen in vervul­ling. BLØF is één van Neder­lands meest succes­volle bands. Ze braken door met de single Liefs uit Londen en scoorden sinds­dien talloze hits. Met Zoute­lande, de hit van BLØF en zangeres Geike Arnaert, kreeg de band bekend­heid in België. Sinds hun oprich­ting in 1992 bracht BLØF 12 studio-albums uit en sleepte diverse muziek­prijzen in de wacht. Het meest recente album AAN dateert uit 2017. BLØF is de meest gedraaide artiest op de Neder­landse radio in de periode 2010-2019.

Sinds 2006 orga­ni­seert BLØF jaar­lijks haar eigen meer­daagse festival Concert at Sea op de Brou­wersdam in Zeeland, de thuis­haven van de band. Hoewel er verschillen zijn met de gratis toegan­ke­lijke Admi­ra­li­teits­dagen, zijn er ook over­een­kom­sten: het festival wordt gedragen door mensen met passie voor muziek, de regio en gevierd om het publiek een mooi feest te bieden. Waar bezoe­kers naar Concert at SEA gaan voor de unieke locatie met uitzicht op de Noordzee, doen bezoe­kers aan de Admi­ra­li­teits­dagen dat even­eens voor de sfeer­volle setting. Met de Admi­ra­li­teits­dagen zingt BLØF eens niet aan de eigen Zeeuwse, maar aan de Friese kust.

De tiende editie van de Admi­ra­li­teits­dagen vindt plaats op 3, 4, 5 en 6 september 2020. De Admi­ra­li­teits­dagen is een mari­tiem festival met een muziek, spec­ta­cu­laire acti­vi­teiten, histo­ri­sche schepen, een food­fes­tival en straattheater.

Onlangs werd bekend dat Dokkum en week voor­af­gaande aan en in samen­wer­king met de Admi­ra­li­teits­dagen de start van de Binck­Bank Tour verzorgt, de meer­daagse UCI World­Tour wieler­wed­strijd van Neder­land en België.

Bezoek voor meer infor­matie de website www.admiraliteitsdagen.nl !

Foto & tekst: © Admiraliteitsdagen