Lauwersland Online - Lancering nieuw Fries muziekkanaal bij ontknoping Fryske top 100

donderdag 2 januari 2020

Lance­ring nieuw Fries muziek­ka­naal bij ontkno­ping Fryske top 100

FRYSLÂN - Tijdens de uitzen­ding van de Fryske top 100 op oude­jaarsdag lanceerde Omrop Fryslân een nieuw online muziek­ka­naal voor Fries­ta­lige muziek: "Alles Frysk".

Op het online kanaal is 24 uur per dag muziek van Friese artiesten te horen. Natuur­lijk ook de nummer 1 van de Fryske top 100 van 2019: Gurbe Douwstra met "Cliffs of Moher".

Na de verras­sende nummer 1 van vorig jaar - "Ik wie smoar" van Oele Plop - is de hoogste plek in de Fryske top 100 van 2019 weer voor "Cliffs of Moher". Dat nummer stond al acht keer eerder op 1. Op 2 staat "Marije Maria" van Reboelje en de top drie wordt compleet gemaakt met "In nije dei" van De Kast (live).

In totaal werden dit jaar 41.125 stemmen uitge­bracht op de Fryske top 100. De volle­dige lijst is te vinden op Frysketop100.nl.

Alles Frysk

Tijdens de uitzen­ding van de Fryske top 100 lanceerden leden van Folk­koor Rolling Home het nieuwe online muziek­ka­naal "Alles Frysk". Op dat kanaal is 24 uur per dag muziek van Friese artiesten te horen. Van De Hûnekop, Piter Wilkens en Griet Wiersma tot De Kast en The Bounty Hunters.

Wim Brons is de stem van "Alles Frysk" en één van redac­teuren die de muziek voor het kanaal uitzoekt: "Ast ferlet hast fan Frysk­ta­lige muzyk, sûnder nijs of in pres­in­tator, dan moatst lekker 'Alles Frysk' opsette. We hawwe de kar út sa'n twatûzen titels. Fansels komme de hits dy't ek yn de Fryske top 100 steane foarby, mar ek nûmers dy't wat minder faak te hearren binne. Frysker wurdt it net!".

"Alles Frysk" is te beluis­teren via Omropfryslan.nl/live en de Omrop-app.

Foto & tekst: © Omrop Fryslân