Lauwersland Online - NLdoet op zaterdag 14 maart in de Notoarestoen in Eenrum

Let op: in verband met Corona is deze acti­vi­teit afgelast!

woensdag 19 februari 2020

NLdoet op zaterdag 14 maart in de Noto­ares­toen in Eenrum

EENRUM - In het kader van NLdoet - de grootste vrij­wil­li­gers­actie van Neder­land - gaan vele vrij­wil­li­gers aan de slag met de vijver in de Noto­ares­toen in Eenrum.

Het vijver­pro­ject zorgt dit jaar voor veel werk in de Noto­ares­toen. Zoals u weet krijgt de Noto­ares­toen een grotere vijver om meer water­ber­ging te maken. Ook zal er voor de bezoe­kers een fraaier uitzicht komen vanuit het tuinhuis.

Nadat de vergro­ting van de vijver in maart klaar zal zijn, moet de aanplan­ting klaar­ge­maakt worden. De rodo­den­drons rond de vijver worden verplaatst en hier­voor dienen de gazons en paden aange­past en goed begaan­baar gemaakt te worden. De vernieuwde vijver zal zo goed in het geheel gaan passen.

De Noto­ares­toen kan tijdens NLdoet extra hulp gebruiken! Er zijn schelpen besteld en deze moeten verdeeld worden over de paden. De bankjes worden nieuw in de verf gezet en niet te vergeten zijn de lichte schoon­maak­werk­zaam­heden in en om het tuin­huis. Het hek en het uithang­bord bij de ingang van de tuin verdienen ook wel een sopje.

Doe ook mee en ervaar hoe het is om vrij­wil­liger te zijn in de Noto­ares­toen. Tuin­ge­reed­schap en tuin­hand­schoenen zijn aanwezig, warme kleding en stevig schoeisel is wel een aanrader. De cate­ring deze ochtend zal dik in orde zijn!

Je bent vanaf 08:30 uur van harte welkom op deze speciale vrij­wil­li­ger­soch­tend. Aanmelden (niet nood­za­ke­lijk): info@arboretumeenrum.nl of 0595 - 492 058.

Bezoek voor meer infor­matie de website www.arboretumeenrum.nl !

Foto: Het tuin­huis in de Noto­ares­toen in Eenrum | © Lauwers­land Online
Tekst: © Marjo­lein Akse

Noto­ares­toen | Arbo­retum Eenrum 

Ernstheem­sterpad
9967 PV Eenrum

Datum: zaterdag 14 maart 2020
Tijd: van 08:30 tot 12:00 uur