Lauwersland Online - Vossenjacht in Dokkum op zaterdag 15 augustus

maandag 10 augustus 2020

Vossen­jacht in Dokkum op zaterdag 15 augustus

DOKKUM - Ben jij tussen de 4 en 12 jaar oud en weet jij alles over Dokkum? Zoek dan zaterdag 15 augustus de vossen in de binnen­stad en win een lekker prijsje! Meedoen aan de vossen­jacht is gratis.

De Vossen­jacht

Je kunt de vossen­jacht zaterdag doen van 11:00 tot 16:30 uur. Je start­kaart kun je tot 15:30 uur halen bij de vossen­jager op de Markt in Dokkum. Die geeft je ook meteen een paar goeie tips en trucs. De vossen zitten verstopt op de Markt, de Breed­straat, Hoogstraat en de Zijl, dus ook voor de klein­sten is de route goed te lopen. Zorg wel dat je een ouder iemand bij je hebt die een beetje op je past, want het kan druk zijn in de stad en je wilt de weg natuur­lijk niet kwijt­raken. Vind je een vos en beant­woord je de vraag over Dokkum goed, dan krijg je een woord voor de eind­rebus. De oplos­sing van de eind­rebus kun je inle­veren op het start­punt op de Markt, je krijgt er dan een lekker ijsje van Albert Heijn Dokkum voor terug!

De Magie van de Markt

De vossen­jacht is onder­deel van de Magie van de Markt, het nieuwe concept van onder­ne­mers en horeca in Dokkum. De Magie van de Markt is een terug­ke­rend evene­men­ten­plat­form voor de stad. Ook het reuzenrad en de draai­molen op de Markt zijn acti­vi­teiten die plaats­vinden binnen dat concept. Met de klein­scha­lige acti­vi­teiten worden op een verant­woorde manier publiek naar Dokkum getrokken. Groot­scha­li­gere evene­menten die normaal gesproken de stad en de zomer opfleuren, kunnen vanwege de corona­crisis niet worden gehouden. Dokkum als vesting­stad aan het wad trekt op deze manier alsnog het nodige publiek.

Foto: © Pixabay
Tekst: © Thea van der Schaaf