Lauwersland Online - Streekmarkt Verhildersum - Leens

Streek­markt Verhil­dersum - de lekkerste en gezel­ligste markt van het Noorden

Elke derde zaterdag van de maand van 10:00 tot 16:00 uur vindt u op de Streek­markt Verhil­dersum verse, regi­o­nale en seizoens­ge­bonden producten.

donderdag 9 januari 2020

Zaterdag 18 januari: Streek­markt Verhil­dersum op Land­goed Verhil­dersum in Leens

LEENS - Het nieuwe jaar is weer begonnen, vol beloften en goede voor­ne­mens. Menigeen heeft zich voor­ge­nomen meer te gaan bewegen en nóg gezonder te gaan eten. De Streek­markt Verhil­dersum is een ideale manier om gezond en heer­lijk eten te ontdekken.

Veel ambach­te­lijke producten komen uit eigen streek en land. Want ook in de winter heeft het Groninger plat­te­land genoeg smake­lijks te bieden. Van heer­lijk brood, boeren­kaas, geiten­kaas en scha­pen­zuivel, kruiden en chut­neys, appelsap vol vita­mines, groenten en peul­vruchten, schar­rel­vlees en nog meer. Split­erwten voor de erwten­soep, boeren­kool voor de stamppot, een stukje spek of worst hoort er bij.  Aange­vuld met wat lief­heb­bers van verder weg halen. Want gepas­si­o­neerde boeren, makers, telers en bakkers vind je immers overal. Kom kijken wat gedreven onder­ne­mers uit binnen- en buiten­land halen en hier verkopen. Wat echte lief­heb­bers en kenners over hun product te vertellen hebben. Want eten is veel lekkerder als het van een bron komt die je kent. Eten met een verhaal! Ontmoet op de Streek­markt de makers en verkopers.

Deze keer is "Lams­vachten uit het Hoge Norden" weer present met vachten en wolpro­ducten, evenals "Wol van Jorritsma". En wat dacht u van ezelin­nen­melk­zeep. Cleo­patra wist al wel wat goed voor haar huid was…

Blijf eens wat langer om te genieten van de gezel­lig­heid met een kopje koffie met wat lekkers, een kop huis­ge­maakte soep of een heer­lijk broodje. Kom proeven, kijken, ruiken en kopen. Kortom: kom beleven!

Noteer alvast de datum van de volgende Streek­markt Verhil­dersum: zaterdag 15 februari.

Foto & tekst: © Land­goed Verhildersum

Streek­markt Verhildersum

Dijk­stil­sterweg 4
9965 TH Leens

Datum: zaterdag 18 januari 2020
Tijd: van 10:00 tot 16:00 uur
Kosten: de toegang is gratis

Bezoek de website www.verhildersum.nl en volg het land­goed ook op Facebook en Twitter !

Streek­markt Verhil­dersum: voor alles­eters en fijnproevers

Elke derde zaterdag van de maand van 10:00 tot 16:00 uur - het hele jaar door - presen­teren twintig stand­hou­ders hun bijzon­dere kwali­teits­pro­ducten op de Streek­markt Verhil­dersum op Land­goed Verhil­dersum in Leens. Van boeren­kaas tot gerookte makreel, van ambach­te­lijk brood tot pure chocola. Alles om een heer­lijke maal­tijd mee te bereiden of gewoon om er lekker van te snoepen. Ook voor een leuk of bijzonder cadeautje kunt u hier terecht.