LAUWERSLAND ONLINE - Bijbelse plantenroute door Domies Toen in Pieterburen

Bijbelse plan­ten­route door Domies Toen in Pieter­buren

De bota­ni­sche tuin Domies Toen in Pieter­buren staat vol met bomen en planten waar­over ds. Klaas Pieterman u veel kan vertellen. Loop samen met hem op zondag 29 juli de Bijbelse plan­ten­route en laat u vertellen hoe de lier in de wilgen terecht­kwam en hoe Philemon en Baucis uit de Klas­sieke Oudheid veran­derden in een linde en een eik. Of kom te weten waarom de primula (Gronings: plevaai­erke) sleu­tel­bloem heet…

In ons dage­lijks leven komen bloemen en bomen voor, meestal terloops. Veel Bijbel­ver­halen spelen zich ook af in het gewone leven en daarom komen er in de bijbel heel veel planten voor. Vaak onop­val­lend, maar soms heel promi­nent: de roos van Saron.

Wel is er in het oude Israël een ander klimaat dan hier bij ons en daarom komen er ook subtro­pi­sche bloemen voor in de bijbel. Maar veel Bijbelse planten gedijen ook uitste­kend in onze streek. Uit de landen van de Klas­sieke Oudheid zijn er ook bloemen en bomen hier naar toe gehaald. De kastanje komt uit Grie­ken­land, de plataan was een geliefde boom in het oude Italië.

Voor­af­gaand aan de wande­ling of na afloop van het concert kunt u in de thee­schen­kerij van Domies Toen genieten van taart met koffie of thee.


Domies Toen
Hoofd­straat 76
9968 AG Pieter­buren

Datum: zondag 29 juli 2018
Tijd: 14:00 uur

Kosten: deel­name aan de plan­ten­route € 2,50 euro / toegang tot de tuin € 3,00 (dona­teurs hebben gratis toegang tot de tuin)

Bezoek voor meer infor­matie de website www.domiestoen.nl !