Lauwersland Online - Arno Brok opent Jumbo Drakenbootfestival Kollum

Arno Brok opent Jumbo Drakenbootfestival Kollum

Op zaterdag 1 juli zal Arno Brok het Jumbo Drakenbootfestival in Kollum officieel openen. Omstreeks 12:00 uur zal de politicus het eerste startschot lossen.

In 2017 trad Arno Brok aan als commissaris van de Koning in de provincie Fryslân. Daar volgde hij Joan Leemhuis-Stout op die de functie vijf maanden vervulde na het vertrek van John Jorritsma.

Het Drakenbootfestival in Kollum gaat op 1 juli om 09:00 uur van start met een grote braderie en een Oldtimershow. Deze braderie vindt plaats op de Voorstraat tot aan het festivalterrein bij de Hessebrug en de Oldtimershow op de Voorstraat tussen de Hessebrug en de Mr. Andreaestraat.

Om 12:00 uur gaat het Open Fries Kampioenschap Drakenbootrace van start. 27 teams, bestaande uit ten minste 450 deelnemers, gaan de strijd met elkaar aan.

Deelname

Vanuit een drakenboot het evenement meemaken en actief deelnemen? Dat kan nog steeds!

Er kunnen maximaal 27 teams meedoen en elk team moet uit minimaal 5 vrouwen bestaan. Op dit moment hebben al 22 teams zich aangemeld en die zijn zeker van deelname. Ook deelnemen? Geef je dan zo snel mogelijk op via www.drakenbootfestivalkollum.nl maar wacht niet tot het te laat is want wie het eerst komt, het eerst maalt…

Een team wordt gevormd door 16 peddelaars en 1 trommelaar, maar het is handig om ook enkele reservepeddelaars te hebben. Elk team krijgt een drakenboot en een door de organisatie aangewezen ervaren stuurman toegewezen. De minimumleeftijd om aan de race te kunnen deelnemen is 16 jaar en je moet uiteraard kunnen zwemmen. De inschrijfkosten bedragen 125 euro per team.

Open Friese Kampioenschappen Drakenbootrace

De presentatie van de vijfde editie van dit kampioenschap ligt op onnavolgbare wijze in handen van Klaas Jansma. Dit jaar komt het Dweilorkest de Menaemer Feintsjes naar Kollum om de feeststemming weer compleet te maken. Na afloop vindt de prijsuitreiking plaats in de feesttent aan de Hesseweg. Feestband Exposure 2.0 zal het festival swingend afsluiten tot in de late uurtjes. Het beloofd weer een heel spektakel te worden in Kollum.

De Open Friese Kampioenschappen Drakenbootrace 2017 wordt georganiseerd door Het Plaatselijk Belang Kollum, Activiteiten Platform Kollum, Gemeente Kollumerland c.a. en de ondernemersvereniging HIM. Hoofdsponsor is Jumbo Kollum (Harm de Hoop).