2018 Lauwersland Online - Basisscholen in de gemeente Eemsmond krijgen dierenles

Basisscholen in de gemeente Eemsmond krijgen dierenles

Leerlingen van groep 7 van de twaalf basisscholen in de gemeente Eemsmond gaan deze maand naar bezoekerscentrum Waddenkust van Het Groninger Landschap in Pieterburen om meegenomen te worden in de fascinerende wereld van vogels en zoogdieren.

Acht scholen krijgen les over vogels

Met een grote kaart van Afrika en Europa en opgezette vogels leren de leerlingen op een inzichtelijke wijze dat sommige vogels enorme afstanden afleggen terwijl andere vogels er voor kiezen om het hele jaar op dezelfde plek te blijven. Tussendoor komen ze bijzondere feiten over deze vogels te weten. Na dit onderdeel gaan de leerlingen in groepjes aan de slag met een vogelpaspoort. Ter afsluiting spelen de leerlingen een soort levend ganzenbord en ervaren ze zelf de gevaren tijdens de volgeltrek.

Vier scholen krijgen les over de wilde zoogdieren die in Groningen voorkomen

Op een kaart van de provincie Groningen zetten de leerlingen vijftien opgezette zoogdierensoorten die in Groningen voorkomen, zoals de bever, otter en zeehond. Na de inleiding gaan de leerlingen in groepjes aan de slag met een zoogdierenpaspoort met tal van praktische opdrachten. De ochtend wordt afgesloten met een Ren je Rot-quiz om te bepalen welke groep het meest weet over de zoogdieren.

Het Groninger Landschap maakt leerlingen enthousiast voor natuur

Het Groninger Landschap wil met deze lessen leerlingen enthousiast maken voor natuur en landschap in hun omgeving. Dankzij een bijdrage van de gemeente Eemsmond is er vervoer geregeld naar bezoekerscentrum Waddenkust in Pieterburen en kunnen de leerlingen de lessen bijwonen.


Over Het Groninger Landschap

Het Groninger Landschap beschermt, behoudt en beheert een belangrijk deel van de Groningse natuur, Gronings historisch erfgoed en maakt zich sterk om de identiteit van ons prachtige landschap te bewaren.

Groningen heeft vele rijkdommen. Sommige schatten staan er al eeuwen, zoals de glorieuze Ennemaborgh en de voorname Coendersborch. Andere rijkdommen ontstaan door natuurontwikkeling zoals in Polder Breebaart en de Kropswolderbuitenpolder. Al die rijkdommen zijn het waard om te behouden en te beschermen.

Bezoek voor meer informatie de website www.groningerlandschap.nl !

Foto: © Omke Oudeman
© Het Groninger Landschap