Lauwersland Online - Beachsport-toernooi op de zomeravond voor jongeren uit Zuidhorn

Beachsport-toernooi op de zomeravond voor jongeren uit Zuidhorn

Beachcenter Zuidhorn en SportinZuidhorn organiseren op vrijdag 19 mei een beachsport-toernooi en hopen op een warme, maar vooral gezellige zomeravond.

Lekker actief met de zon op de kop, het zand tussen de tenen én een lekker muziekje op de achtergrond… wie wil dat nou niet!

Sun, Sand & Sports Event

Vanaf 19:00 uur nemen de teams, bestaande uit 5 tot 7 deelnemers tussen 12 en 16 jaar, het tegen elkaar op in verschillende disciplines. De organisatie heeft vijf sportverenigingen uit Zuidhorn gevonden die speciaal voor deze gelegenheid de zandvariant van hun sport aan zullen bieden in het Johan Smitpark. Beachvolley, Beachtennis, Beachsoccer, Beachkorfbal en Beachhockey staan op het menu!

De reden van de samenwerking

Het Sun Sand & Sports Event is in het leven geroepen om het zomerseizoen op sportief gebied te openen en aandacht creëren voor het in 2016 geplaatste complex. Bestuurslid Henk Jan Weima geeft aan dat er al veel gebruik wordt gemaakt van de velden, maar dat het duidelijk moet zijn dat het Beachcenter beschikbaar is voor alle verenigingen en inwoners van de gemeente Zuidhorn en hoopt hiermee verenigingen te prikkelen om na te denken over hun zomeraanbod.

Bart Brandts Buys, de combinatiefunctionaris van Stichting Welzijn gemeente Zuidhorn (SWgZ), ziet ook kansen binnen deze doelgroep. Hij wil, samen met stagiaire Anouk Zuidema, de jongeren activeren en informeren over het gebruik van deze velden. Het is in hun ogen namelijk de ideale dagbesteding wanneer er mooi weer en vrije dagen op komst zijn. Bovendien is het eenvoudig online te reserveren voor een zeer schappelijke prijs.

Vervolg

De sportverenigingen helpen mee in de uitvoering in de vorm van materiaal en personele ondersteuning. Zij mogen in ruil voor de bewezen diensten tweemaal kosteloos gebruikmaken van de velden. Dit kan zijn voor een activiteit in eigen gelederen, maar mag ook een open karakter hebben.

Aanmelden

Aanmelden kan via www.sportinzuidhorn.nl en er zijn geen deelnamekosten aan verbonden. De organisatie benadrukt dat teams die mee willen doen zich snel dienen op te geven aangezien er maar een beperkt aantal teams mee kunnen doen.

Lauwersland Online - Beachsport-toernooi op de zomeravond voor jongeren uit Zuidhorn

De poster kopt: “Lekker weertje Koekepeertje!” en daarmee heeft de organisatie de toon gezet.

Foto: © Archief Beachcenter