Nou Nòg Mooier!

Nou Nòg Mooier! is een bedrijf met meer­dere ‘takken’: ambach­te­lijke lijs­ten­ma­kerij, galerie, kunst- en kado­winkel, grafisch ontwerp én een koffie- en thee­huis. De lijs­ten­ma­kerij is de spil, het klop­pend hart van het geheel.

Ambach­te­lijke lijstenmakerij

In de ambach­te­lijke lijs­ten­ma­kerij van Nou Nòg Mooier! wordt uw (kunst)werk met veel zorg en liefde door lijs­ten­maker Jack Putting inge­lijst. Als één van de weinige lijs­ten­ma­kers in Neder­land maakt hij lijsten met de hand. Echt vakwerk… en dat zie je!

"De liefde voor het vak wordt weer­spie­geld in ons werk. Als een werk goed en mooi is inge­lijst, dan voegt het wat toe, het wordt dan ook echt "Nou Nòg Mooier!". Om die reden komen er steeds meer mensen uit alle delen van het land naar ons toe. Daar genieten we van en dat moti­veert enorm!

We kunnen (bijna) alles inlijsten. Een kleine greep uit de vele moge­lijk­heden: schil­de­rijen, foto’s, land­kaarten, borduur­werken, medailles, brillen, diploma’s, geboor­te­kaartjes, schoen­tjes, tassen, oude tegels, doop­jurkjes, kera­miek, gereed­schap, munten, bruids­jurken, voet­bal­shirts, puzzels…"

Galerie

In de galerie van Nou Nòg Mooier! hangen en staan origi­nele werken van verschil­lende kunste­naars. Daar­naast zijn er ook giclées (een nieuw en eigen­tijds druk­me­dium dat voldoet aan de hoogste eisen die door kunste­naars, musea en kunst­ver­za­me­laars aan grafieken worden gesteld) van onder anderen Henk Helm­antel, Matthijs Röling, Theo Onnes, Jan van Loon, Erik van Ommen, Dorry van de Winkel en Riny Bus.

"We hebben een groot assor­ti­ment kera­miek, glas­werk, sieraden. foto’s, lampen, meubels en objecten van verschil­lende kunste­naars. Genieten van al die mooie kunst om je heen bij een kopje koffie of thee in ons gezel­lige koffie- en thee­huis. Kunst bij de koffie!"

Kunst- en Kadowinkel

"Mensen die voor het eerst bij ons binnen­komen, zijn bijna altijd verbaasd als ze zien hoe groot het binnen is. 'Dat zie je er aan de buiten­kant zo niet vanaf…' wordt vaak gezegd."

Nou Nòg Mooier! heeft de beschik­king over vier grote ruimtes, totaal is er zo’n slor­dige 400 m² aan winkel­ruimte. De winkel is een grote ruimte met kera­miek, glas­werk, lampen, leren schorten, tassen, sieraden, zelf­ge­maakte jams, curiosa en brocante en veel leuke hebbe- of geefd­in­ge­tjes. Daar­naast zijn er ook kunst­ka­len­ders, boeken en kaarten te koop. Vanaf 2 euro is er al iets leuks te vinden!

Koffie- en theehuis

Omringd door kunst genieten van een heer­lijk kopje koffie… zo is het idee van "Kunst bij de koffie" ontstaan.

"In ons gezel­lige koffie- en thee­huis bieden we verschil­lende soorten koffie en thee, fris­dranken en eigen­ge­maakte hartige en zoete taarten en tosti’s. Uw elek­tri­sche fietsen kunnen worden opge­laden terwijl u geniet van uw kopje koffie. Er is een gezellig terras voor de warme dagen én er is gratis WiFi. (Aange­lijnde) honden zijn altijd welkom!"

Nou Nòg Mooier!

Baron van Asbeckweg 38
9963 PC Warfhuizen
tele­foon: 0595 - 572 424
www.nounogmooier.nl

Openings­tijden

Donderdag: 10:00 — 17:30 uur
Vrijdag: 10:00 — 17:30 uur
Zaterdag: 10:00 — 17:30 uur
Zondag: 11:00 — 17:00 uur