Lauwersland Online - BMWE-herindelingssite krijgt als rapportcijfer een 7,8

BMWE-herindelingssite krijgt als rapportcijfer een 7,8

Bezoekers van www.bmwe-gemeenten.nl geven de herindelingswebsite gemiddeld een 7,8. De site is sinds 17 oktober in de lucht, samen met een facebookpagina en een twitteraccount.

De vier burgemeesters hebben onder de eerste vijftig bezoekers die op de website gereageerd hebben, tien manden met streekproducten verloot.Verbeterpunten

De bezoekers van de website vinden deze vooral overzichtelijk, informatief, duidelijk en fris. Ook werd de website gewaardeerd met woorden als gebruiksvriendelijk, helder, aantrekkelijk, verzorgd, aansprekend en professioneel. De gemeenten hebben ook gevraagd naar mogelijke verbeterpunten. Bezoekers willen vooral meer concrete informatie over wat de herindeling precies gaat betekenen voor de inwoners.

Verheugd

“Logisch dat mensen graag informatie willen over de consequenties die de herindeling voor hen heeft. Bijvoorbeeld over de dienstverlening van de nieuwe gemeente. Zodra er concrete informatie bekend is, laten we dat weten!”, reageert burgemeester Marijke van Beek.

De vier burgemeesters zijn blij dat de website zo positief beoordeeld wordt: “We hopen dat zo veel mogelijk inwoners de BMWE-herindelingssite en natuurlijk de facebookpagina en het twitteraccount van BMWE2019 weten te vinden”.

Tijdelijke website

De website www.bmwe-gemeenten.nl is een tijdelijke website; na 1 januari 2019 verschijnt de nieuwe website voor de gemeente Het Hogeland.