Lauwersland Online - Braakballen pluizen bij Buitenplaats Reitdiep op Noorderhoogebrug

Braakballen pluizen bij Buitenplaats Reitdiep op Noorderhoogebrug

Het Groninger Landschap organiseert op zondag 12 november de jeugdactiviteit Braakballen pluizen bij Buitenplaats Reitdiep op Noorderhoogebrug.

Je hebt er vast wel eens van gehoord: een uil die een bal uitbraakt. Waarom doet hij dat? En wil jij weten wat er in zo’n bal zit? Kom dan braakballen pluizen en ontdek wat er allemaal in zit. Wat je vindt, mag je als souvenir mee naar huis nemen!

Wist je dat een uil een muis met huid en haar opeet en de onverteerbare delen gewoon weer uitspuugt?

Deze activiteit is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.


Bezoekerscentrum Buitenplaats Reitdiep
Wolddijk 103
9738 AD Groningen

Datum: zondag 12 november 2017
Tijd: 14:00 – 16:00 uur

Kosten: Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig!


Bezoekerscentrum Buitenplaats Reitdiep

Het bezoekerscentrum biedt naast exposities en diverse activiteiten onder andere: een prachtige film over het Reitdiepgebied met Floortje Dessing en een leuke winkel met diverse streekproducten en wandel- en fietsroutes. Buiten is het een beestenboel en er is een heuse tokkelbaan voor jong en oud.

Lauwersland Online - Braakballen pluizen bij Buitenplaats Reitdiep op Noorderhoogebrug


Over Het Groninger Landschap

Het Groninger Landschap beschermt, behoudt en beheert een belangrijk deel van de Groningse natuur, Gronings historisch erfgoed en maakt zich sterk om de identiteit van ons prachtige landschap te bewaren.

Groningen heeft vele rijkdommen. Sommige schatten staan er al eeuwen, zoals de glorieuze Ennemaborgh en de voorname Coendersborch. Andere rijkdommen ontstaan door natuurontwikkeling zoals in Polder Breebaart en de Kropswolderbuitenpolder. Al die rijkdommen zijn het waard om te behouden en te beschermen.

Bezoek voor meer informatie de website www.groningerlandschap.nl !

Onderste foto: © Geert Job Sevink
© Het Groninger Landschap