Lauwersland Online - Braakballen pluizen bij Buitenplaats Reitdiep op Noorderhoogebrug

Braak­ballen pluizen bij Buiten­plaats Reit­diep op Noor­der­hoog­e­brug

Het Groninger Land­schap orga­ni­seert op zondag 12 november de jeug­dac­ti­vi­teit Braak­ballen pluizen bij Buiten­plaats Reit­diep op Noor­der­hoog­e­brug.

Je hebt er vast wel eens van gehoord: een uil die een bal uitbraakt. Waarom doet hij dat? En wil jij weten wat er in zo’n bal zit? Kom dan braak­ballen pluizen en ontdek wat er alle­maal in zit. Wat je vindt, mag je als souvenir mee naar huis nemen!

Wist je dat een uil een muis met huid en haar opeet en de onver­teer­bare delen gewoon weer uitspuugt?

Deze acti­vi­teit is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.


Bezoe­kers­cen­trum Buiten­plaats Reit­diep
Wold­dijk 103
9738 AD Groningen

Datum: zondag 12 november 2017
Tijd: 14:00 — 16:00 uur

Kosten: Deel­name is gratis en aanmelden is niet nodig!


Bezoe­kers­cen­trum Buiten­plaats Reit­diep

Het bezoe­kers­cen­trum biedt naast expo­si­ties en diverse acti­vi­teiten onder andere: een prach­tige film over het Reit­diep­ge­bied met Floortje Dessing en een leuke winkel met diverse streek­pro­ducten en wandel- en fiets­routes. Buiten is het een bees­ten­boel en er is een heuse tokkel­baan voor jong en oud.

Lauwersland Online - Braakballen pluizen bij Buitenplaats Reitdiep op Noorderhoogebrug


Over Het Groninger Land­schap

Het Groninger Land­schap beschermt, behoudt en beheert een belang­rijk deel van de Groningse natuur, Gronings histo­risch erfgoed en maakt zich sterk om de iden­ti­teit van ons prach­tige land­schap te bewaren.

Groningen heeft vele rijk­dommen. Sommige schatten staan er al eeuwen, zoals de glori­euze Enne­ma­borgh en de voor­name Coen­ders­borch. Andere rijk­dommen ontstaan door natuur­ont­wik­ke­ling zoals in Polder Bree­baart en de Krops­wol­der­bui­ten­polder. Al die rijk­dommen zijn het waard om te behouden en te beschermen.

Bezoek voor meer infor­matie de website www.groningerlandschap.nl !

Onderste foto: © Geert Job Sevink
© Het Groninger Land­schap