Lauwersland Online - Brandaris van LEGO onthuld in het LEGiO-museum in Grootegast

Brandaris van LEGO onthuld in het LEGiO-museum in Grootegast

Op zaterdagochtend 21 oktober werd in het LEGiO-museum in Grootegast een schaalmodel van de Brandaris op Terschelling onthuld. De onthulling werd namens Rijkswaterstaat gedaan door Remi Hoeve.

Hoeve heeft 14 jaar gewerkt op de Brandaris en kwam speciaal voor de onthulling van Terschelling naar het LEGiO-museum. Rijkswaterstaat en de gemeente Terschelling maakten het samen mogelijk dat André Scholte, vrijwilliger bij het LEGiO-museum, aan de slag kon met een stapel LEGO®-steentjes om dit 142 cm metende gebouw te kunnen maken.


Lauwersland Online - Brandaris van LEGO onthuld in het LEGiO-museum in Grootegast


Het vergde 3 maanden tijd en naar schatting 6.000 steentjes om de vuurtoren te bouwen. Het resultaat mag er dan ook zijn, een toren die niet alleen mooi is om te zien, maar die ook door de museumbezoekers zelf in werking te stellen is. Door middel van het drukken op een knop kan de lamp en de radar worden bediend.

Het LEGiO-museum is erg blij met de nieuwe aanwinst, die een mooie aanvulling is op de modelstad van het museum. In de modelstad zijn inmiddels vele gebouwen uit de drie noordelijke provincies, uitgevoerd in LEGO®, te zien.

In het museum is verder een overzicht van het allereerste LEGO® tot het LEGO® van nu en zijn er vele plekken waar zelf met LEGO® gebouwd kan worden. Tijdens de herfstvakantie is het museum aan de Legolaan in Grootegast elke dag geopend. Van maandag tot en met vrijdag van 13:00 tot 17:00 uur en in het weekend van 10:00 tot 17:00 uur.

Het volgende project voor het LEGiO-museum heeft zich inmiddels aangediend: het nabouwen van het Woudagemaal in Lemmer.

Bezoek voor meer informatie de website www.legiomuseum.nl !

Foto’s: © Marijke Koetsier