LAUWERSLAND ONLINE - BURGEMEESTER MARGA WAANDERS VERTELT IN T GARNALENFABRIEKJE IN MODDERGAT

Burgemeester Marga Waanders vertelt in ’t Garnalenfabriekje in Moddergat

Op woensdag 25 april vertelt burgemeester Marga Waanders van de gemeente Dongeradeel in ‘t Garnalenfabriekje in Moddergat over haar werkzaamheden als burgemeester. Waanders verwierf vorig jaar landelijke bekendheid tijdens de Sinterklaasintocht in “haar” gemeente Dongeradeel. Onlangs werd zij uitgeroepen tot één van de vijftig beste bestuurders van Nederland. 

Elke maand organiseert de Garnalefabryk een avond met het thema “Beroepen in beeld”. Model Akke Marije, politiechef Sipke Land en ziekenhuispsychiater Alexander Keijzers gingen Marga Waanders voor. De burgemeester van Dongeradeel vertelt deze avond over wat haar beroep inhoudt en wat er zo boeiend aan is. Daarnaast legt ze uit hoe je burgemeester kunt worden, welke opleiding je nodig hebt en hoe zij hiertoe gekomen is.

Ook vertelt Waanders hoe je als burgemeester omgaat met de veranderingen in de samenleving. Zo krijgen burgers tegenwoordig steeds meer inspraak, je hebt te maken met digitalisering en tijdens grote evenementen moet je rekening houden met aanslagen. “Het vak van een burgemeester verandert heel erg. Je moet een schaap met vijf poten zijn en toch met beide poten in de klei blijven staan.”, aldus Waanders. Tijdens de lezing in ’t Garnalenfabriekje vertelt de burgemeester hoe zij daar mee omgaat.

Uiteraard is er na afloop genoeg ruimte voor het stellen van vragen en de mogelijkheid om haar ambtsketting te bekijken.


De Garnalefabryk
It Gernaatfabryk 2-4
9142 VH Moddergat

Datum: woensdag 25 april 2018
Tijd: 19:30 uur

Kosten: € 5,00 voor volwassenen | € 2,50 voor leerlingen en studenten
Deelnemers: maximaal 50 personen
Aanmelden: via www.garnalefabryk.nl of 06 – 4160 5898


© De Garnalefabryk
Foto: © Gemeente Dongeradeel