Lauwersland Online - Campagne "Nieuwe zorgunits voor zeehonden" van start

Campagne “Nieuwe zorgunits voor zeehonden” van start

Zaterdag 25 maart gaat de campagne “Nieuwe zorgunits voor zeehonden” van het Zeehondencentrum van start. Doel is geld ophalen voor 12 nieuwe zorgunits waar zeehonden, die intensieve zorg nodig hebben, kunnen verblijven.

Er is 120.000 euro gemoeid met de aanschaf van de 12 units. Tijdens de speciale donateursdagen op 25 maart worden vaste donateurs gewezen op de mogelijkheden om bij te dragen en hoe zij zelf nieuwe donateurs warm kunnen maken om bij te dragen.

De kleine noodgebouwen op het buitenterrein van het Zeehondencentrum die ruim 10 jaar geleden als noodoplossing zijn neergezet, zijn dringend aan vervanging toe. De gebouwtjes doen nog steeds dienst, maar zijn zwaar verouderd. Sommige staan zelfs op instorten.

Met de aanschaf van de nieuwe units wordt de opvangkwaliteit en -capaciteit geoptimaliseerd. De moderne, duurzame en verplaatsbare units bestaan grotendeels uit glas. Bezoekers kunnen in de nieuwe situatie meekijken bij de verzorging van zeehonden zonder dat de dieren verstoord worden. Een enkele unit kost 10.000 euro.

Met de campagne voor nieuwe zorgunits roept het Zeehondencentrum zowel vaste als nieuwe donateur op om financieel bij te dragen aan de units. Voor het bedrijfsleven zijn er aantrekkelijke mogelijkheden om te sponsoren met interessante tegenprestaties zoals onder andere een bijzondere vrijlating van zeehonden op het Wad.

Via de donatiemeter op de website www.zeehondencentrum.nl/zorgunits is te volgen hoeveel geld er reeds binnen is voor de units. Via social media zal regelmatig een blog verschijnen over aan de campagne gelieerde interessante items.

Bezoek voor meer informatie over de donateursdagen de website www.zeehondencentrum.nl/donateursdagen