Lauwersland Online - Crowdfunding voor inrichting en openstelling Luchtwachttoren Warfhuizen

Crowdfunding voor inrichting en openstelling Luchtwachttoren Warfhuizen

De restauratie van het casco van de Luchtwachttoren in Warfhuizen verloopt voorspoedig en is waarschijnlijk in september gereed. Voor de inrichting en openstelling van de toren heeft Het Groninger Landschap echter nog ruim 3.000 euro nodig.

Iedereen die een bijdrage doet van meer dan 150 euro ontvangt een uniek kunstwerk van Mathilde van Wijnen. Op vrijdag 7 juli heeft Pek van Andel, voormalig eigenaar van de Luchtwachttoren, een eerste exemplaar in ontvangst genomen.

Om de toren voor het publiek toegankelijk te maken en oude elementen zoals een plottafel terug te brengen, is nog ruim 3.000 euro nodig. Met dit geldbedrag kan de toren worden opengesteld voor bezoekers en worden de oorspronkelijke elementen als observatiestatief, borstwering, vaste banken, klaptafel en een schuilnis teruggebracht. Het belangrijkste onderdeel is echter de plottafel, deze wordt met de hand nagemaakt en zal herkenning van de wijde omgeving mogelijk maken.

Naamsvermelding in de toren

Via www.groningerlandschap.nl/luchtwachttoren kan iedereen een donatie doen. Bij een donatie van meer dan 250 euro wordt men vermeld op één van de betonnen tegels van de toren. Bij een donatie tussen de 150 – 250 euro ontvangt men een uniek kunstwerk van de luchtwachttoren van Mathilde van Wijnen.

Inmiddels hebben al tientallen mensen een bijdrage gedaan!


Lauwersland Online - Crowdfunding voor inrichting en openstelling Luchtwachttoren Warfhuizen


Over Het Groninger Landschap

Het Groninger Landschap beschermt, behoudt en beheert een belangrijk deel van de Groningse natuur, Gronings historisch erfgoed en maakt zich sterk om de identiteit van ons prachtige landschap te bewaren.

Groningen heeft vele rijkdommen. Sommige schatten staan er al eeuwen, zoals de glorieuze Ennemaborgh en de voorname Coendersborch. Andere rijkdommen ontstaan door natuurontwikkeling zoals in Polder Breebaart en de Kropswolderbuitenpolder. Al die rijkdommen zijn het waard om te behouden en te beschermen.

Bezoek voor meer informatie de website www.groningerlandschap.nl !

© Het Groninger Landschap