2018 Lauwersland Online - Cursus fruitboom snoeien op Landgoed Verhildersum in Leens

Cursus fruitboom snoeien op Landgoed Verhildersum in Leens

Op zaterdag 17 maart geeft pomoloog Harry van der Laan een cursus fruitboom snoeien in de boomgaard van Landgoed Verhildersum in Leens.

Hebt u één of meerdere fruitbomen en/of bent u liefhebber van oude fruitrassen? Speciaal voor u wordt een cursus fruitboom snoeien op Landgoed Verhildersum georganiseerd. Voor de echte liefhebbers is het mogelijk zich aan te melden voor deze cursus fruitboom snoeien, die op zaterdag 17 maart gehouden wordt. De cursus start om 10:00 uur in de Museumboerderij en zal ongeveer 5 uren duren.


2018 Lauwersland Online - Cursus fruitboom snoeien op Landgoed Verhildersum in Leens


De unieke boomgaard van Landgoed Verhildersum heeft ongeveer 135 oude fruitboomrassen en is daarmee onderdeel van het museale groene erfgoed van Verhildersum. We vinden het belangrijk dat oude rassen bewaard worden zodat in de toekomst ook nog geproefd kan worden van soorten als het Zomer Zijden Hemdje, de Rode Ananasappel en de Zoete Bloemee. Prachtige namen en bijzondere smaken.

De boomgaard van Landgoed Verhildersum is niet gericht op productie, toch zijn we erg blij met een goede oogst. Appels, peren en pruimen worden na de oogst verkocht in de Museumboerderij en tijdens de Streekmarkt. Ook de Verhildersum-appelsap en -jam zijn gewilde producten. Op deze manier kan iedereen meegenieten van de oogst en wie wil dat nou niet?

Een goede oogst komt echter niet vanzelf. Daarvoor is onderhoud nodig. Onderhoud zoals de voorjaarssnoei. En nu de lente zich aandient, beginnen ook de activiteiten voor het nieuwe seizoen van Landgoed Verhildersum en gaan de vrijwilligers van de boomgaard aan de slag met de voorjaarssnoei in de boomgaard. Dit is de basis voor een gezonde boom en een goede oogst. Voor u een mooie gelegenheid om de kunst af te kijken en te leren hoe u thuis uw eigen fruitboom het best kunt aanpakken.

Liefhebbers kunnen zich aanmelden voor deze cursus fruitboom snoeien. De cursus wordt gegeven door pomoloog Harry van der Laan. Er zal gestart worden met de theorie waarna iedere deelnemer de theorie in de praktijk mag gaan brengen in de boomgaard. De cursus start om 10:00 uur in de Museumboerderij en duurt tot ongeveer 15:00 uur. De kosten voor deelname bedragen € 25,- per persoon en het meenemen van een eigen snoeimes stellen wij op prijs. U kunt zich tot 12 maart opgeven door te mailen naar info@verhildersum.nl.


Landgoed Verhildersum
Wierde 40
9965 TB Leens
telefoon: 0595 – 571 430

Bezoek voor meer informatie de website www.verhildersum.nl !

Het landgoed is van april tot en met oktober, van dinsdag tot en met zondag, van 10:30 tot 17:00 uur geopend.