Lauwersland Online - Cursus fruitboom snoeien op Landgoed Verhildersum Leens

Cursus fruitboom snoeien op Landgoed Verhildersum Leens

Op zaterdag 25 maart geeft pomoloog Harry van der Laan een cursus fruitboom snoeien in de boomgaard van Landgoed Verhildersum Leens.

Verhildersum heeft een unieke boomgaard met ongeveer 135 oude fruitrassen. Heerlijk en bijzonder fruit met prachtige namen, denk maar aan het Zomer Zijden Hempje, de Rode Ananasappel en de Zoete Bloemee. De boomgaard is niet gericht op productie maar toch zijn we blij met een goede oogst. Appels, peren, pruimen, jam en appelsap worden verkocht in het museum en tijdens de Streekmarkt. Op deze manier kan iedereen meegenieten van de oogst van onze boomgaard en wie wil dat nou niet?

Nu de lente zich aandient, gaan de vrijwilligers van de boomgaard-werkgroep aan de slag met de voorjaarssnoei. Dit is de basis voor een gezonde boom en een goede oogst. Voor de echte liefhebbers is het mogelijk om zich aan te melden voor een cursus fruitboom snoeien.

De cursus, onderdeel van de jaarlijkse snoeidagen van de boomgaard-werkgroep, wordt gegeven op zaterdag 25 maart van 09:00 tot 16:00 uur. De deelnamekosten bedragen 25 euro. U kunt zich opgeven door voor 21 maart te mailen naar: info@verhildersum.nl of te bellen: 0595 - 571 430. Het meenemen van een eigen snoeimes wordt op prijs gesteld.

Landgoed Verhildersum
Wierde 40
9965 TB Leens
telefoon: 0595 - 571 430

Bezoek voor meer informatie de website www.verhildersum.nl !

Het landgoed is van april tot en met oktober, van dinsdag tot en met zondag, van 10:30 tot 17:00 uur geopend.