Lauwersland Online - Domies Toen opent het "Jaar van de Botanische Tuinen"

Domies Toen opent het “Jaar van de Botanische Tuinen”

Het jaar 2017 staat in het teken van botanische tuinen. In het Jaar van de Botanische Tuinen introduceren de 24 tuinen een nieuwe merk: Hortus Botanic Guardians: hoeders en poortwachters van biodiversiteit. Hiermee maken zij zich sterk voor bewustwording rondom biodiversiteit.

Tal van plantensoorten zijn de afgelopen decennia verdwenen of worden op dit moment met uitsterven bedreigd. Planten die een belangrijke schakel zijn in ons ecosysteem. Als schakel in die keten hebben zij direct en indirect invloed op de kwaliteit van leven van mens en dier. De botanische tuinen kweken, onderhouden en beschermen een grote rijkdom aan planten en brengen het publiek met deze planten in contact.

Het Jaar van de Botanische Tuinen

Op zondag 23 april opent Domies Toen in Pieterburen het Jaar van de Botanische Tuinen. Het middagprogramma omvat een lezing over stinzenplanten door Jan Jaap Boehlé en een wandeling door de tuin met Nienke Reeder. De middag wordt afgerond met een muzikaal programma door Henk-Doeke Odinga en Jacob Mooij.

Domies Toen, de unieke botanische tuin rondom de Petruskerk in Pieterburen herbergt een verrassende verscheidenheid aan sferen. Parkachtige vijvers en oude bomen, formele vormen van buxushaagjes en rozenperken, weelderige bloemenweiden voor inheemse plantensoorten en in het voorjaar natuurlijk veel stinzenplanten. Domies Toen wordt volledig ecologische beheerd en is bekend om zijn collectie vroegbloeiende stinzenplanten (90 van de 100 soorten groeien in de tuin) en dankt daaraan ook haar museumstatus.

Het volledige programma – zondag 23 april 2017

13:00 uur – Inloop en kennismaking
13:30 uur – Lezing Stinzenplanten door Jan Jaap Boehlé
14:15 uur – Wandeling door de tuin met Nienke Reeder
14:45 uur – Tijd voor koffie en thee bij het Theehuis
15:15 uur – Muzikaal Programma in de Petruskerk doro Henk-Doeke Odinga en Jacob Mooij met composities voor piano en hobo, in het teken van de ontluikende natuur. Hoogtepunt is de Groningse première van de Grutto van Henk-Doeke Odinga.

Om een plekje te reserveren, kunt u zich opgeven: info@domiestoen.nl.


Lauwersland Online - Botanische Tuin Domies Toen | Pieterburen


Domies Toen
Hoofdstraat 76
9968 AG Pieterburen
telefoon: 0595 – 528 636

Bezoek voor meer informatie de website www.domiestoen.nl !