Lauwersland Online - Duurzaam picknicken bij zwembad De Marne in Leens

Duurzaam picknicken bij zwembad De Marne in Leens

Afgelopen maandag heeft wethouder Kor Berghuis van de gemeente De Marne in zwembad De Marne in Leens het startsein gegeven voor aanpak van zwerfafval door een picknickkleedje na gebruik in de afvalbak te deponeren.

Picknickkleedjes, die na gebruik als vuilniszak dienen, moeten voor een schonere omgeving bij het zwembad in Leens zorgen. De gemeente De Marne biedt het zwembad deze actie aan in het kader van aanpak van zwerfafval.

De kleedjes zijn van gerecycled plastic van 1 bij 1 meter die gebruikers tussen zich in leggen om eten en drinken op te leggen. Als je weggaat, pakt een ieder een hoek zodat het een vuilniszak wordt en gooi je het zo weg. Bezoekers van het zwembad kunnen de picknickkleedjes gratis bij de ingang ontvangen.


Lauwersland Online - Duurzaam picknicken bij zwembad De Marne in Leens


Naast de picknickkleedjes heeft de gemeente ook een NederlandSchoon-afvalbak en een vergoeding voor het zwembad beschikbaar gesteld om de actie uit te voeren.

Wethouder Kor Berghuis juicht dit soort initiatieven toe waarbij het gebruik van een picknickkleedje en vervolgens een schone zonneweide naast het zwembad samengaan. “Op deze wijze kunnen we een steentje bijdragen aan het voorkomen van zwerfafval.”

© Gemeente De Marne