Een zondagse wandeling met Het Groninger Landschap

Het Groninger Landschap organiseert op zondag 4 juni om 14:00 uur een zondagse wandeling rond Buitenplaats Reitdiep.

Zin in een korte wandeling van 2,5 kilometer door een eeuwenoud, cultuurhistorisch rijk landschap met, als we geluk hebben, zicht op schitterende wolkenpartijen? We lopen door weilanden waar elk seizoen ons een andere kijk geeft op dit deel van het Reitdieplandschap. Een gids van Het Groninger Landschap loopt met u mee.

De wandeling vertrekt vanaf Buitenplaats Reitdiep en gaat via het dorp Noorderhoogebrug door het land weer terug. Deelname is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig.

Bezoekerscentrum Buitenplaats Reitdiep
Wolddijk 103
9738 AD Groningen

Datum: zondag 4 juni 2017
Tijd: 14:00 - 15:30 uur

Lauwersland Online - Bezoekerscentrum Buitenplaats Reitdiep

Het bezoekerscentrum biedt naast exposities en diverse activiteiten onder andere: een prachtige film over het Reitdiepgebied met Floortje Dessing en een leuke winkel met diverse streekproducten en wandel- en fietsroutes. Buiten is het een beestenboel en er is een heuse tokkelbaan voor jong en oud.

Het Groninger Landschap

Het Groninger Landschap beschermt, behoudt en beheert een belangrijk deel van de Groningse natuur, Gronings historisch erfgoed en maakt zich sterk om de identiteit van ons prachtige landschap te bewaren.

Groningen heeft vele rijkdommen. Sommige schatten staan er al eeuwen, zoals de glorieuze Ennemaborgh en de voorname Coendersborch. Andere rijkdommen ontstaan door natuurontwikkeling zoals in Polder Breebaart en de Kropswolderbuitenpolder. Al die rijkdommen zijn het waard om te behouden en te beschermen.

© Het Groninger Landschap

Op dit bericht zijn nog geen reacties geplaatst.

Voel je vrij om te reageren!