Lauwersland Online - Een zondagse wandeling met Het Groninger Landschap

Een zondagse wandeling met Het Groninger Landschap

Het Groninger Landschap organiseert op zondag 6 augustus om 14:00 uur een zondagse wandeling rond Buitenplaats Reitdiep.

Zin in een korte wandeling van 2,5 kilometer door een eeuwenoud, cultuurhistorisch rijk landschap met, als we geluk hebben, zicht op schitterende wolkenpartijen? We lopen door weilanden waar elk seizoen ons een andere kijk geeft op dit deel van het Reitdieplandschap. Een gids van Het Groninger Landschap loopt met u mee.

De wandeling vertrekt vanaf Buitenplaats Reitdiep en gaat via het dorp Noorderhoogebrug en door de landerijen weer terug.

Bezoekerscentrum Buitenplaats Reitdiep
Wolddijk 103
9738 AD Groningen

Datum: zondag 6 augustus 2017
Tijd: 14:00 - 15:30 uur
Kosten: Deelname is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig

Bezoekerscentrum Buitenplaats Reitdiep

Het bezoekerscentrum biedt naast exposities en diverse activiteiten onder andere: een prachtige film over het Reitdiepgebied met Floortje Dessing en een leuke winkel met diverse streekproducten en wandel- en fietsroutes. Buiten is het een beestenboel en er is een heuse tokkelbaan voor jong en oud.

Lauwersland Online - Buitenplaats Reitdiep

Over Het Groninger Landschap

Het Groninger Landschap beschermt, behoudt en beheert een belangrijk deel van de Groningse natuur, Gronings historisch erfgoed en maakt zich sterk om de identiteit van ons prachtige landschap te bewaren.

Groningen heeft vele rijkdommen. Sommige schatten staan er al eeuwen, zoals de glorieuze Ennemaborgh en de voorname Coendersborch. Andere rijkdommen ontstaan door natuurontwikkeling zoals in Polder Breebaart en de Kropswolderbuitenpolder. Al die rijkdommen zijn het waard om te behouden en te beschermen.

Activiteiten in het Groninger landschap

"Ons beleid is gericht op het zo veel mogelijk delen van de natuur- en cultuurschatten waar we verantwoordelijk voor zijn. De bezoekerscentra vertellen het verhaal achter de landschappen en vanuit deze locaties organiseren wij bijeenkomsten, excursies en festivals. Een aantal van onze wandelingen en fietstochten starten er. En… wie de jeugd heeft, heeft de toekomst dus kunnen de kids bij ons terecht voor speciale jeugdprogramma’s.

Alles met elkaar kun je rustig zeggen: er is áltijd wat te doen bij Het Groninger Landschap!"

Bezoek voor meer informatie de website www.groningerlandschap.nl !

Foto's: © Geert Job Sevink
© Het Groninger Landschap