Tot en met zondag 15 augustus is in de kerk van Zuur­dijk de expo­sitie "7 keer zeef­druk" van Mara Piccione te bezichtigen.

Mara Piccione is zeef­druk­kun­ste­naar. Zij volgde Kunst­aca­demie Minerva in Groningen en studeerde af in 2002. Door het jaren­lang ontwerpen en zeef­drukken van affi­ches voor inter­na­ti­o­nale bands en concert­zalen, liggen haar roots in de under­ground popcul­tuur. Van daaruit heeft zij haar zeef­druk­werk steeds meer ontwik­keld tot auto­noom werk.

Haar zeef­drukken laten zich makke­lijk herkennen door de gesti­leerde vormen en krach­tige vlakken: een stijl die zicht­baar haar oorsprong vindt in het gebruik van grafi­sche tech­nieken. De gelaagd­heid van vorm en textuur in haar gezeef­drukte compo­si­ties zijn de basis voor haar auto­nome abstracte werk. Mara maakt een mix tussen grafisch ontwerp en beel­dende kunst waarbij er altijd een zoek­tocht - naar wat de zeef­druk­tech­niek te bieden heeft - plaats­vindt. Al haar zeef­drukken worden met de hand vervaar­digd vanuit haar eigen zeef­druka­te­lier in Warffum.

Kerk Zuur­dijk

Hoofdweg 43
9966 VB Zuurdijk

Datum: tot en met zondag 15 augustus
Bij mooi weer is de kerk altijd open!

Bezoek voor meer infor­matie de websites www.piccione.nl en www.zeefdrukatelierhogeland.nl !