Lauwersland Online - Expositie "Herfst kleuren"

Expositie “Herfst kleuren”

Bij Nou Nòg Mooier! en Kunstmarkt Waddenland in Warfhuizen is van 13 augustus tot en met 15 oktober de expositie “Herfst kleuren” te bezichtigen.

Schitterende schilderijen, foto’s, foto-art en keramiek van zes verschillende kunstenaars. Dwaal rond tussen prachtige zeegezichten, sprookjesachtige foto-art, stillevens, Groningse landschappen, foto-art en keramiekwerk.

• Nel Conijn laat zich bij haar schilderwerk inspireren door het Groninger landschap, het laat haar beleven waar het allemaal om gaat en wat ze graag wil delen.

• Hannie van Dort werkt vooral met (steengoed-)KLEI. Haar werk wordt met de hand opgebouwd, gedraaid en/of verdraaid en gestookt op verschillende temperaturen in diverse ovens , onder andere elektrisch of gas gestookt.

• Het werk van Wil van Donselaar laat zich niet in kaders vangen. Zij experimenteert en bedenkt steeds weer nieuwe dingen en gebruikt daarbij diverse technieken.

• Als beeldend kunstenaar is Walburgis Meijers  altijd zoekende. Haar werk (foto-art) is experimenteel dat neigt naar abstractie.

• Minne Onnes is bezield door de zee. Hierbij speelt de romantiek duidelijk een belangrijke rol. Zelf zegt hij over zijn werk: “Mijn werkwijze is een impressionistische weergave van de zee en het wad, waarin ik mijn gevoelens ten opzichte van de maatschappij en mijn omgeving probeer weer te geven met de hoop dat de beschouwer er iets van zichzelf in terug kan vinden.”

• Gijs van der Sleen werkt in de technieken van de “Oude Meesters” met harsolieverf. Naast zijn schilderijen is Gijs ook fotograaf. Ook hier hanteert hij het oude ambacht  gebruik makend van filmrol en vlakfilm en het afdrukken in de doka.


Lauwersland Online - Expositie "Herfst kleuren"


Nou Nòg Mooier! & Kunstmarkt Waddenland
Baron van Asbeckweg 38
9963 PC Warfhuizen
telefoon: 0595 – 572 424

Datum: zondag 13 augustus tot en met zondag 15 oktober
Kosten: de toegang is gratis

Bezoek voor meer informatie de websites www.nounogmooier.nl en www.kunstmarktwaddenland.nl !


Nou Nòg Mooier!

Nou Nòg Mooier! is een creatief centrum, een ware beleving voor de kunstminners. De spil van het bedrijf is de ambachtelijke lijstenmakerij. Er is een kunstgalerie, een kadowinkel met onder andere kunst-souvenirs, een koffie- en theehuis met terras. Tot slot is er een afdeling grafisch ontwerp, voorheen De Verbeelding.

Kunstmarkt Waddenland

Kunstmarkt Waddenland bevindt zich op hetzelfde adres als Nou Nòg Mooier!. Een grote expositieruimte van en voor kunstenaars, leden van de stichting. Het aanbod van kunstwerken is zeer divers: schilderijen, etsen, foto’s, sieraden, tassen etc. De exposities worden om de 8 weken gewisseld, het gehele jaar door.

Openingstijden

Donderdag tot en met zaterdag van 10:00 tot 17:30 uur en op zondag van 11:00 tot 17:00 uur.