Lauwersland Online - Expositie "Lente stemming"

Expositie “Lente stemming”

Bij Nou Nòg Mooier! en Kunstmarkt Waddenland in Warfhuizen is van 26 maart tot en met 28 mei de expositie “Lente stemming” te bezichtigen.

Zeven kunstenaars tonen hun werken in de eerste expositie van dit jaar, Lente stemming:
Gerard van Haaster, Luuk Hoekzema, Greetje Hoving, Mathilde Leonore, Pjotr Rijpstra, Erna Smit en Doekla Steenhuis.

• De schilderijen van Gerard van Haaster zijn impressies van de mooie dingen die hij om zich heen ziet. De weidsheid van het waddenland, reflecties in water en wolkenluchten.

• Luuk Hoekzema maakt abstracte werken van allerlei materialen zoals bijvoorbeeld industrieel textiel en poetsdoeken.

• Greetje Hoving vindt haar inspiratie in de mensen, dieren en dingen om haar heen. Wat haar ogen zien, willen haar handen maken.

• De schildersstijl van Mathilde Leonore is kleurrijk en figuratief. Expressie en intuïtie zijn het fundament van haar werk.

• Pjotr Rijpstra put de inspiratie voor zijn werk uit zijn omgeving en mensen die hij ontmoet. Naast schilderen krijgt hij energie van muziek maken.

• Erna Smit toont in deze expositie zowel (abstracte) schilderijen als keramiek. Haar inspiratiebron is vooral de natuur.

• Doekla Steenhuis bedenkt haar eigen creaties, waardoor ieder sieraad uniek is. Haar creaties zijn altijd handgemaakt en in stijl afgewerkt.

De opening vindt plaatst op zondag 26 maart om 16:00 uur met muzikale opluistering door Ingrid van der Meulen en Pjotr Rijpstra (van VrijJazzie). U bent van harte welkom!


Nou Nòg Mooier! & Kunstmarkt Waddenland
Baron van Asbeckweg 38
9963 PC Warfhuizen
telefoon: 0595 – 572 424

Datum: zondag 26 maart tot en met zondag 28 mei
Kosten: de toegang is gratis

Bezoek voor meer informatie de websites www.nounogmooier.nl en www.kunstmarktwaddenland.nl !


Nou Nòg Mooier!

Nou Nòg Mooier! is een creatief centrum, een ware beleving voor de kunstminners. De spil van het bedrijf is de ambachtelijke lijstenmakerij. Er is een kunstgalerie, een kadowinkel met onder andere kunst-souvenirs, een koffie- en theehuis met terras. Tot slot is er een afdeling grafisch ontwerp, voorheen De Verbeelding.

Kunstmarkt Waddenland

Kunstmarkt Waddenland bevindt zich op hetzelfde adres als Nou Nòg Mooier!. Een grote expositieruimte van en voor kunstenaars, leden van de stichting. Het aanbod van kunstwerken is zeer divers: schilderijen, etsen, foto’s, sieraden, tassen etc. De exposities worden om de 8 weken gewisseld, het gehele jaar door.

Openingstijden

Donderdag tot en met zaterdag van 10:00 tot 17:30 uur en op zondag van 11:00 tot 17:00 uur.