Lauwersland Online - Expositie "Weelderige Wierde" onder grote belangstelling geopend

Expositie “Weelderige Wierde” onder grote belangstelling geopend

Onder grote belangstelling werd op vrijdag 28 april in Museum Wierdenland in Ezinge de expositie “Weelderige Wierde” met werken van kunstschilder Matthijs Röling geopend.

“Er waren ruim tweehonderd bezoekers, veel meer dan we hadden verwacht.”, aldus directeur Heidi Renkema, die gerekend had op zo’n vijftig belangstellenden. “Fantastisch!”

Het openingswoord was aan Heidi Renkema, gevolgd door Doumoar dat twee gevoelige nummers in het Gronings ten gehore bracht. Vervolgens nam een welbespraakte Bram van der Vlugt de microfoon over om het publiek – maar vooral zijn vriend en “tovenaar met verf en werkelijkheid” Matthijs Röling – toe te spreken in een woordrijk en bij tijden vertederend betoog over zijn verleden, het schilderwerk en de critici waartegen hij het lang heeft moeten opnemen. Daarna sprak Röling nog een dankwoord en was de opening van de tentoonstelling middels het verwijderen van het rode koord een feit.

Lauwersland Online - Expositie "Weelderige Wierde" onder grote belangstelling geopend

De expositie “Weelderige Wierde”, met tuinschilderijen van Matthijs Röling, is te zien tot en met zondag 1 oktober. Naast veel te kijken valt er ook veel te doen rond de expositie “Weelderige Wierde”. Er worden foto’s en films van Röling en zijn tuin getoond, bezoekers krijgen tips en adviezen voor een gezonde en natuurlijke tuin, en tijdens de georganiseerde wandelingen kan zelfs een kijkje worden genomen in de weelderige tuin van de kunstenaar. Data en aanvangstijden staan vermeld op de website van Museum Wierdenland. Binnenkort is ook de bijbehorende catalogus verkrijgbaar en de datum van verschijnen wordt eveneens vermeld op de website.


Museum Wierdenland
Van Swinderenweg 10
9891 AD Ezinge
telefoon: 0594 – 621 524

Bezoek voor meer informatie de website www.wierdenland.nl !


Openingstijden en entree

Museum Wierdenland is geopend van dinsdag tot en met zondag. Van november tot en met maart van 13:00 tot 17:00 uur en van april tot en met oktober van 11:00 tot 17:00 uur. Het museum is ook geopend op Tweede Paasdag, Tweede Pinksterdag en Tweede Kerstdag. Op Eerste Kerstdag en tijdens Oud en Nieuw is het museum gesloten. Groepen kunnen buiten de openingstijden geboekt worden!

De entree bedraagt € 5,- voor volwassenen en € 2,50 voor kinderen. Bezitters van een Museumkaart hebben gratis toegang!

Foto’s: © Michael Bremmers (link)