Lauwersland Online - Expositie "Weelderige Wierde" in Museum Wierdenland

Expositie “Weelderige Wierde” in Museum Wierdenland

Van 29 april tot en met 1 oktober 2017 presenteert Museum Wierdenland de expositie “Weelderige Wierde” met schilderijen van kunstenaar Matthijs Röling.

Gedurende de tentoonstellingsperiode organiseert het museum activiteiten voor zowel volwassenen als kinderen. Bij de tentoonstelling verschijnt een catalogus die mede mogelijk is gemaakt door crowdfunding.

Matthijs Röling geldt als boegbeeld van
de hedendaagse figuratieve Nederlandse schilderkunst. De kunstenaar woont op enkele minuten lopen van het museum, op de wierde van Ezinge. Zijn immense en lommerrijke tuin is als micronatuurgebied een waar paradijs
voor allerlei vogels en andere dieren. Röling heeft zijn weelderige tuin vaak geschilderd. De expositie “Weelderige Wierde” toont zowel een groot aantal van de tuinschilderijen die hij in Ezinge maakte, als enkele schilderijen die hij van andere tuinen maakte. Veel van de werken zijn voor het eerst in het openbaar te zien.

De kunstenaar Röling hecht grote waarde aan rust en vrijheid, die hij vindt in het hoge noorden van Groningen. In de tuinschilderijen van de kunstenaar gaan zijn liefde voor de natuur en voor schilderen hand in hand.

Rondom de expositie “Weelderige Wierde” worden diverse activiteiten georganiseerd:

• 21 mei : Schilderworkshop onder leiding van Anja Lofvers. Schilderen met natuurlijk materiaal uit de tuin. Ter inspiratie begint de workshop met een kijkje bij de schilderijen.

• 14 juli en 5 augustus: Busexcursie naar het Nijsinghhuis (waar Röling wandschilderingen maakte) en Museum De Buitenplaats in Eelde.

• 10 september: Lezing door Romke van de Kaa, schrijver van vele boeken over tuinieren.


Museum Wierdenland
Van Swinderenweg 10
9891 AD Ezinge
telefoon: 0594 – 621 524

Bezoek voor meer informatie de website www.wierdenland.nl !


Openingstijden en entree

Museum Wierdenland is geopend van dinsdag tot en met zondag. Van november tot en met maart van 13:00 tot 17:00 uur en van april tot en met oktober van 11:00 tot 17:00 uur. Het museum is ook geopend op Tweede Paasdag, Tweede Pinksterdag en Tweede Kerstdag. Op Eerste Kerstdag en tijdens Oud en Nieuw is het museum gesloten. Groepen kunnen buiten de openingstijden geboekt worden!

De entree bedraagt € 5,- voor volwassenen en € 2,50 voor kinderen. Bezitters van een Museumkaart hebben gratis toegang!